Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 12/09/2018 - 26/09/2018
6:00 pm - 7:30 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


За всички почитатели на винясата отново се заръщам с редовни практики всяка сряда.
Виняса йога е изкуството на органичното разгръщане на практиката от поза в поза чрез дъха към един пиков момент, който създава условия за разгръщане на потенциала на тялото и духа ни.
Всяка сряда ще разширяваме границите на възможностите си чрез различни тематични практики, които да култивират нужните ни качества, за да сме витални, силни, гъвкави и просто да се чувстваме добре в телата си.

Сряда 12 септември:
практика за сила, устойчивост, баланс

Тази практика ще е специално подредена така, че да доведе дори сравнително начинаещ до възможността да надмине собствените си предели и ограничения. Пиковата ни поза – Пинча маюрасана или Паун с разперена опашка е обърната поза, която укрепва ръцете, раменете и гърба, култивира баланс и активира харата – мястото на волята и действието.
Плавно ще загреем тялото с ритмични виняси, които са подредени така, че да сме напълно готови да преобърнем представите си за възможно и невъзможно когато стигнем до пиковия момент. Веднъж разширили възможностите си на постелката ще имаме капацитета да бъдем по-гъвкави и уверени и в живота си.

Сряда 19 септември
практика за гъвкавост, флуидност и грация
В тази практика ще работим за огъвкавяване на гръбначния стълб и активиране на флуидното ни тяло. От елемента вода започва живота и обема на човешкото тяло съдържа около 70 % вода. От течностите в тялото само кръвта има своя помпа, а останалите течности, като лимфа, синовиален флуид и др. имат нужда от движение на тялото, за да циркулират. Ще наблегнем на плавно преливане от поза в поза, пулсации и ритмични виняси, за да се върнем обратно в потока на живота с лекота. Пиковата ни поза – флуиден мост ще даде възможност да изживеем отваряне на много нива, да подпомогнем работата на имунната система и да вървим грациозно с изправен гръб и отворено сърце.

Сряда 26 септември
практика за балансиране на ин и ян – пасивна и активна енергия
В този час ще култивираме баланс не само на физическо, но и на фино ниво чрез специално подредени асани, които активират и отпускат. Ще работим чрез активна гъвкавост за подобряване на работата на всички системи и органи в тялото и успокояване на ума. По-дългото задържане в активни пози с акцент върху дъха ще ни помогне да укрепим мускулите, да култивираме търпение и издръжливост и да се научим да релаксираме и в трудните житейски моменти.

Водеща – Деви – www.deviflow.com/devi

Важат карти Мултиспорт и Мандала
Без карта цената е 13 лв.
за записване – 0894488809

Сподели