Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 21/12/2017
7:00 pm - 8:30 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала

Запазване на място

Моля попълнете името, телефона и имейла си, за да имаме връзка с вас при някаква промяна в събитието. Ако сте с карта Мултиспорт и в събитието изрично пише, че картата ви важи, моля посочете като коментар. Ако записвате и други хора, оставете в коментар двете им имена.

Запазването на място онлайн е спряно. Моля обадете са на 0894 488 809 и проверете за свободни места.


В най-краткия ден за годината, когато тъмнината преобладава в денонощието, ще се свържем с вътрешната си светлина чрез ритуална йога практика.

Зимното слънцестоене е специален енергиен момент в годината, който е отбелязван с различни ритуали от древността до наши дни. На този ден, когато сме най-отдалечени от Слънцето, започва астрономическата зима. Освен това, навлизаме на територията на Козирога – най-суровият и дисциплиниращ знак в зодиака, който идва, за да ни постави на място, но и да ни помогне да осъществим потенциала си.

От една страна, поради липсата на светлина, в дните около зимното слънцестоене всичко сякаш става по-тъмно и тъжно. Още в древността е било известно, че хората реагират на тази сезонна промяна чрез понижено настроение и липса на енергия. А съвременните психолози говорят за „зимна депресия“. Неслучайно, точно по това време на годината винаги са се чествали големи празници (Сатурналиите в Римската империя, Коледа), като метод за справяне с меланхолията.

От друга страна, зимното слънцестоене се смята за „рождения ден“ на новото Слънце – източникът на енергия в нашия свят. С началото на новия слънчев цикъл, отново започва нарастването на светлината. В миналото, на този ден българите са празнували Еднажден – първият ден, така че можем да наречем зимното слънцестоене старобългарската Нова година! Това е ден на ново начало.

Чрез ритуалната йога практика, ще се слеем с енергията на този ден. Ще повишим тонуса си и ще внесем повече светлина в душите си, за да компенсираме тъмнината навън, и да преминем на по-ведра вълна. Ще си дадем време за равносметка и вътрешно подреждане (това, на което ни учи Козирога), за да поставим ново начало за себе си, малко преди настъпването на календарната Нова година. Ела да отбележим заедно началото на новия жизнен цикъл – външния и вътрешния!

КОГА: 21 декември, 19:00 – 20:30 ч.

Водещ: Мими Дончева

Цена: 15 лв (карти Мултиспорт НЕ важат)

Сподели