Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 02/09/2014
12:00 pm - 10:00 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


2 септември: 12:00 -15:00 ч.

19:00 – 22:00

Цена: на база дарение

В тoзи уъркшоп ще се докоснем до тишината и безбрежния сетивен свят, към който тя ни води. Какво има отатък, одвъд постоянния поток на мислите?

Ще използваме техники от медитацията, контакт импровизацията и кранио-сакралната терапия, за да задълбочим способността си да сушаме себе си и партньора си и да влезем в контакт с енергията, която постоянно тече през нас и помежду ни.

Контакт импровизацията ни дава едно ясно физическо усещане за тялото – за тегло, лекота, баланс и ритъм. Първо ще се опитаме да обживеем собственото си тяло, а преди да влезем в „контакт“ ще се заслушаме, за да усетим по-добре къде е другият и да можем да бъдем в диалог, вместо в два паралелни монолога.

По своята същност, кранио-сакралната терапия също е танц, но изключително деликатен. Тя работи с ритмичната пулсация на цереброспиналната течност, която се пренася от главата към цялото тяло. Успеем ли да се свържем с този пулс, когато положим ръце върху тялото на партньора си, сме успяли да го докоснем на едно много дълбоко ниво. Условието за това е лично присъствие, стабилност в тишината и отвореност за потока на живота.

Двете практики ще ни дадат два привидно различни, но въщност много сходни подхода към едно и също преживяване – към това да бъдем в този момент, свързани със себе си и способни да влезем в диалог, който нищо не иска, а дава възможност на всичко да е.

Медитацията пък ни помага да бъдем медиатори – между различните същности, които живеят във всеки един от нас, между аз-а и другия, между различните светове, които обитаваме, между раличните елементи на уъркшопа.

Уъркшопът е насочен към танцьори, актьори, терапевти, медитатори и всеки, който се чувства притеглен от дълбчините на съществуването. Единственото изискване е да имате някаква редовна физическа практика, която да Ви дава добро усещане за тялото.

Уъркшопът се провежда на базата на дарения.

Предварително записване не е наложително, но много желателно: Ако напишете в 1-2 изречения с какво се занимавате и какво искате да научите, това би ми помогнало в структурирането на материала.

За Елена Мелнишка:

Повече от десет години контакт импровизацията е за мен физическа и спиритуална практика. Имала съм щастието да се уча от някои от най-големите имена в тази сфера като JessCurtis, KeithHennessy, PeterBingham, RayChung, ScottSmith, DanielLepkoff и др.

Медитационната ми практика се базира на випассана и различни шамански техники.

Обучението си във Визионерна Кранио-сакрална Терапия получих от HughMilne (http://milneinstitute.com/), а знанията за Биодинамичната Kранио-сакрална Терпия – от GiorgiaMilne (http://touchofpresence.com/).

Преподавала съм в Берлин, София и Атина и работя като терапевт в собствено студио в Берлин. За мен този уъркшоп е повод да се свържа отново със съмишленици в София и го очаквам с голяма радост!

Сподели