Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 29/03/2019
7:30 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала

Запазване на място

Моля попълнете името, телефона и имейла си, за да имаме връзка с вас при някаква промяна в събитието. Ако сте с карта Мултиспорт и в събитието изрично пише, че картата ви важи, моля посочете като коментар. Ако записвате и други хора, оставете в коментар двете им имена.Всичко е създадено от ЗВУК. Всичко е честота и музикална хармония. Затова общуването на нивото на звука е най-краткият път към Същността, към самото сърце на Творението. SOUND BATH е нов вид ПРЕЖИВЯВАНЕ, което ще те потопи и разтвори в безкрайните възможности на звуковата Вселена. Преживяване, чийто дизайн е конструиран така, че деликатно и постепенно да достигнеш до по-големи дълбини на вътрешния си свят, да разшириш границите си на сетивност и възможностите си за творческо себеизразяване чрез спонтанна музика и танц.

Става дума за цялостно ПРЕЖИВЯВАНЕ, събиращо в едно няколко практики, които използват звука като основно средство за въздействие, свързване и общуване. Sound Bath  е буквално „звукова баня“   – пречистваща, зареждаща, едновременно релаксираща и енергетизираща, която представя три различни практики – медитация с гонг и тибетски купи, свободно танцуване (Ecstatic Dance) и музикалната импровизация Live Trance Circle.

На 29 март (петък) в йога студио МАНДАЛА ще се изкъпем в звук, ще раздвижим физическите си и емоционални тела, ще ги пречистим и настроим, ще активираме връзката им с екстатичните нива на съзнанието, и накрая ще се потопим в безвремие и Тишина отвъд пределите на ежедневния ни свят.

Ето и програмата на събитието:

Начало: 19.30 ч. – Представяне на трите практики и сетивно въвеждане със затворени очи. След първоначалните инструкции спираме да говорим. Това е преживяване изцяло отвъд ДУМИТЕ!

 

ГОНГ медитация с  планетарни гонгове и тяхната веща шаманка Корнелия Павлова – звукотерапевт, Рейки мастър, треньор по емоционална интелигентност, ОК карти консултант.

Гонг медитацията синхронизира мозъчните вълни, така че да достигнем едно дълбоко състояние на релаксация. Мистичният звук на гонговете в съчетание с тибетски купи въздействат на физическо, метално, емоционално и енергийно ниво. Медитацията регенерира клетките, изчиства блокирани енергийни потоци, дава възможност на мозъка да спре напора на мислите и ти помага на навлезеш в неутрално пространство на осъзнаване и будно наблюдение.

От това състояние на покой и хармонизиране, плавно ще преминем съм следващия етап от звуковата баня:

 

ЕКСТАТИЧНИ ТАНЦИ с DJ Olaija– това е една от най-древните практики, познати на хората от всички култури и епохи. Същността на този вид свободно от хореография и заучени движения танцуване е да позволим на тялото си да се движи само, да кажем „ДА“ на всеки импулс, който възниква и да развием по-добра връзка с вътрешните ни процеси, които идват до нас чрез тялото. Днес екстатичните танци са се превърнали в алтернативна форма на парти – без обувки и дрес код, без разговори, без алкохол, без осъждане за начина, по който изглеждаме и се движим. Това е едно защитено пространство за експерименти, за развихряне и за потъване навътре, място за свързване и общуване с другите и себе си през радостта от движението.

Музиката по време на практиката ще селектира DJ Olaija от Global Vision Circle, която има над 10 годишен опит в създаването на world dance събития с музика от цял свят. Пригответе се за екзотично музикално пътешествие из Близкия и Далечен Изток, Африка, Южна Америка и Карибите, което ще ви помогне да достигнете до естествено екстатично състояние и да пробуди различни емоции и архетипи, кодирани в музиката на различните култури.

А след като сме се облели в екстаз и сме отключили творческия си потенциал, ще пренесем креативната си енергия и освободеност в по-спокойната и съзидателна практика:

Live Trance Circle – музикално-медитативна практика, която представлява платформа за невербално общуване посредством музика и звуци с помощта на богата колекция музикални инструменти от цял свят. Това е едновременно древен и футуристичен ритуал, даващ възможност на ВСЕКИ човек (няма никакви изисквания за предварителни музикални умения) да играе и твори в сферата на музиката. Целта на „Live Trance Circle” не е да създаде завършен музикален продукт, а да развие умението на участниците да общуват в пространството отвъд думите и отвъд затвърдените вярвания за това какво е възможно и какво не. Като една от първите практики на „Института за изследване на Тишината” live trance музиката култивира вътрешната ни Тишина, която неусетно ни лекува, помага ни да се настроим към по-фините нива и отваря пространство да се чуем истински.

 

Каним те да станеш сътворец на първата по рода си SOUND BATH, която в рамките на 2 часа и половина по вълшебен начин ще свърже микро и макро света на най- съкровените ни вътрешни пространства и принадлежността ни към Космоса, който пее.

 

От създателите на Институт за изследване на Тишината, Театър на сетивата София и Yoga District.

 

КОГА: 29 март (петък) от 19:30 ч. в зала ИН на център МАНДАЛА

ВХОД за участие: 20 лв.

Местата са ограничени до 20 души, затова е необходимо ПРЕДВАРИТЕЛНО записване на 0894488809 или olaija@yahoo.com

 

 

 

 

Сподели