Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 13/04/2018
7:00 pm - 9:00 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала

Запазване на място

Моля попълнете името, телефона и имейла си, за да имаме връзка с вас при някаква промяна в събитието. Ако сте с карта Мултиспорт и в събитието изрично пише, че картата ви важи, моля посочете като коментар. Ако записвате и други хора, оставете в коментар двете им имена.

Запазването на място онлайн е спряно. Моля обадете са на 0894 488 809 и проверете за свободни места.


Негативният стрес е вече навсякъде около нас и много хора се оплакват, че им е трудно да се справят с ежедневните спънки и с по-големи натоварващи събития в живота им. На тази сесия ще говорим за това какво представлява стреса и как да се справяме с негативните му последствия – умората, раздразнението и гнева или превъзбудата и тревожността, стигаща до панически атаки. Ще разгледаме и начини за справяне с по-мащабни стресиращи събития в живота ни и кой тип поведение по никакъв начин не ни помага да излезем „от дупката“, а всъщност често пъти проявяваме точно него.

Ще разгледаме кои прости стратегии могат да ни помогнат да минимизираме ежедневния стрес и ще упражним някои от тях.

Ще отбележим кои естествени вещества, идващи от природата, могат да ни дадат повече психическа устойчивост и сила.

Във втората – практическата част ще упражним дихателни и други техники за бързо справяне с последиците от негативния стрес.

Ако имате желание, може да си вземете нещо за писане за въвеждащата лекционна част от сесията.

Облекло: свободни меки дрехи, екип за йога.

Цена:
18 лв.

Анастасия Манлихер е докторант по психология на здравето в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Темата на дисертацията й е свързана с това как стреса, начина, по който го възприемаме и начините, по които се справяме с него, рефлектират върху появата, развитието и отшумяването на животозастрашаваща болест, каквато е рака. Анастасия води групови и индивидуални релакс и медитативни сесии, тренинги за освобождаване от стреса и за трансформиране на неблагоприятни житейски обстоятелства от началото на 2014г. Разработва и двигателна програма за здравето на гръбнака и ставите и срещу обездвижването на съвременния човек, базирана на йога асани, китайска гимнастика и лечебна физкултура. В продължение на вече повече от четвърт век изучава философията и практиката на йога, приложна психология, други древни системи за възстановяване баланса на тялото и ума. Учи психо-соматика още по време на бакалавърската си степен в университета. Завършила е Клинична педагогика и психология за деца с психо-соматични заболявания. Част от обучението й са дисциплини по детско-юношеска и обща психология, неврология и психиатрия, анатомия и физиология, педиатрия и кинезиология.

Сподели