Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 10/05/2015
1:00 pm - 5:00 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


Всички днес се оплакват от това колко са притиснати от стресиращи ситуации, обстоятелства, хора, чувства. Напрежението расте, докато не избие в агресия или болестно състояние. Стандартните подходи да излезем и да пийнем нещо с приятели, да се отдадем на някакво развлечение или да поспортуваме се оказва, че не помагат особено. Затова в тези 4 часа ще се фокусираме върху:

  • Принципите, по които функционират вътрешните ни емоционални структури, за да разберем кои са същинските подходи за достигане на емоционален баланс.
  • Основните действия, които могат да изградят персоналната ни стратегия за управление на емоциите ни и освобождаване от стреса.
  • Техники за бързо отърсване от усещания за яд, раздразнение, паника, уплаха и страх, за излизане от хаоса около нас и вътре в нас.
  • Динамични и класически начини за себеотпускане.
  • Изграждане на вътрешни и външни пространства на персонално блаженство.
  • Храни и вещества, които помагат на мозъка, сърцето и нервната система да функционират с повече лекота.
  • Максимата „движението поражда настроението“ – какво се крие зад тази фраза?!

В рамките на четирите часа ще очертаем един холистичен подход за справяне със стреса.

Носете си любимата си тетрадка/ тефтер за записки.

На финала ще получите и малък практичен подарък J

За Анастасия: Преподавател в център „Мандала“ на редовни групови практики по юмейхо гимнастика и оздравителна йога за гърба и кръста, както и на групови и индивидуални сесии за освобождаване от стреса. Докторант по „Психология на здравето“ в Софийски Университет „Св. Климент Охридски“ – нов клон в науката психология, който дава по-холистична гледна точка към човешкото здраве не само във физически и психологически, но и в социален аспект. Завършила клинична детска педагогика и психология, част от която са и знанията по кинезиология и лечебна физкултура, анатомия и физиология, обща и детско-юношеска психология. Изучава философията и принципите на йога и на здравословното хранене от близо 25 години, а сравнително отскоро и принципите на даоистите. „Преминала съм през тежки житейски ситуации още от ранно детство, зная от личен опит какво е паническа атака в целия й спектър от разновидности, успях да се вдигна на крака след наистина пълно изтощение, което едва не ми коства живота, активирайки личната си вътрешна сила, така че от опит, а не просто на теория мога да ви говоря за това как се излиза дори от най-тежките състояния в този живот. Не очаквайте обаче на този семинар да ви „излекувам“. Аз мога единствено да ви дам инструментите, с които да сътворите своя личен свят на блаженство и удовлетворение! Силата е във всеки един от нас и е най-ценно, когато се научим сами да я активираме. В случая моята роля е да ви ориентирам как може да се случи това J“

Цена: 40 лв

Сподели