Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 11/04/2016
6:30 pm - 9:00 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


Всички отговори се намират вътре в нас!
Твърдение, което все повече се разпространява в нашия свят и много хора вярват в него. По – сложният въпрос сега е – „Как да достигна до истината, която е в мен?“. Отговорът на този въпрос често не е еднозначен и лесен. Важното е да намерим инструментите, които са подходящи за нас, вършат ни работа и съответстват на нашия живот и разбирания. Ако все още търсите своя инструмент за това или искате да добавите още един към тези, които имате, лекцията “Съзерцанието – съвременният път към автентичното ни АЗ” е точно за вас.

По време на лекцията ще ви разкажем за един съвременен начин, чрез който ще можете сами да откривате отговорите, които търсите и които се крият във вас. Съзерцанието е инструмент, който можем да използваме без да променяме нищо в своето ежедневие – можем да съзерцаваме докато шофираме, докато работим, докато се разхождаме, докато говорим с някой… това е нещо, което можем да правим винаги!

 

Има три класически пътя към истината: Концентрация, Медитация и Съзерцание.

– Медитацията е великото пасивно изкуство, в което всички форми, мисли и чувства просто се наблюдават точно такива, каквито са. С времето, това продължително наблюдение дава път на естествената поява на една голяма вътрешна яснота, която стига своя връх като една просветлена перспектива за природата на реалността. Медитацията се основава на холистичното дясно полукълбо на мозъка.

– Концентрацията от друга страна, е пътят на усилието. Чрез концентрацията вие правите усилие със сърцето, ума и душата си, за да обедините отново вашето вътрешно аз с вашата истинска по-висша природа. Повечето мистични системи и всички видове йога са базирани върху пътя на концентрацията. Концентрацията се основава на лявото полукълбо на мозъка. Чрез постепенен процес на продължително пречистване, този път също стига до една просветлена перспектива за природата на реалността.

-Съзерцанието стои точно по средата на тези два пътя. Съзерцанието използва аспекти както от медитацията, така и от концентрацията. До известна степен, то е забравеният път. Той не е толкова определен колкото другите два, които са много лесни за дефиниция. То произлиза от частта в мозъка, която обединява лявото и дясното полукълбо. Взимате обекта на вашето съзерцание и концентрирате цялото си същество върху него, но без никакво усилие и напрежение. До известен смисъл, вие си играете с него чрез своя ум, чувства и интуиция. Сякаш държите в ръцете си кадифената кутийка на един диамантен пръстен и нежно, и продължително, прокарвате пръсти по нея, наслаждавайки се на усещането и мистерията, че не знаете какво има вътре. Тогава, в някакъв незнаен момент, пръстите ви неочаквано и изведнъж откриват малката скрита закопчалка, която е вградена в дълбоките гънки на кадифето. Изведнъж кутийката се отваря и се появява съкровището.

Съзерцаването е напълно подходящо за обикновеното ежедневие – за неспециалиста – за нормалния човек.

– Съзерцаниетo има тройно въздействие. То работи на ментално ниво, на емоционално ниво и на физическо ниво.

 

КАК МОЖЕ ДА ВИ БЪДЕ ПОЛЕЗНО СЪЗЕРЦАНИЕТО?

Чрез пътя на Съзерцанието ще може да достигнете до дълбините на своята същност, на своя автентичен Аз. Ще можете:
– да видите своите повтарящи се модели на поведение в идентични ситуации;
– да използвате и ума си и емоциите си, за да изследвате себе си;
– да разбирате и властвате над мислите и емоциите си, а не те над вас;
– да достигнете до най-дълбоките си и скрити рани, да ги видите и тогава да откриете най-добрия път за тяхното лекуване;
– да прилагате този метод в допълнение във всичко, с което се занимавате.

 

КАКВО ЩЕ НАУЧИТЕ НА ЛЕКЦИЯТА?

Чрез информация, медитации и практически упражнения, ще разберете:
– Каква е същността на Съзерцанието?
– Как можем да използваме Съзерцаването в ежедневието си за достигане на отговорите, които са вътре в нас ?
– Как можем да ползваме Съзерцанието, за да не реагираме първосигнално на мислите и емоциите си?

 

ЗА КОЙ Е ПРЕДНАЗНАЧЕНА ТАЗИ ЛЕКЦИЯ?

Лекцията е за всеки, който иска да пътува навътре в себе си без да се налага да променя нещо в ежедневието си и да подлага себе си на излишно напрежение и натиск. Лекцията е за всеки съвременен човек, който иска да се развива балансирано в духовен и материален план.

 

Техническа информация

Лекция „ Съзерцанието – съвременния път към автентичното ни АЗ“ ще се проведе на 11 Април 2016 г. (понеделник).

Продължителност: от 18:30 до 21:00

Лектор: Андрю Фретуел

Място на провеждане на семинара: Център Мандала. Адрес: гр.София булевард „Kнягиня Мария Луиза“ 58

 

ЦЕНИ:

За 1 човек 25лв.
За 2 човека 40лв.

В цената се включва: – присъствие на Лекцията. – материали за Съзерцанието

Важно!!! Местата са ограничени! Моля запазете своите места предварително като пишете на genekeysbulgaria@gmail.com, обадите се на Мария Цветкова 0887 24 31 45 или на място в Център Мандала.  Може да си гарантирате място при предварително заплащане на цената за лекцията или плащане на капаро от 10лв.

Очакваме ви!

Сподели