Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 29/06/2018
7:00 pm - 9:00 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала

Запазване на място

Моля попълнете името, телефона и имейла си, за да имаме връзка с вас при някаква промяна в събитието. Ако сте с карта Мултиспорт и в събитието изрично пише, че картата ви важи, моля посочете като коментар. Ако записвате и други хора, оставете в коментар двете им имена.

Запазването на място онлайн е спряно. Моля обадете са на 0894 488 809 и проверете за свободни места.


Ден след пълнолунието в Козирог Мими и Мон те канят на специална практика за освобождаване от ненужните товари. Ще започнем с танци около огъня и ще завършим с огнена церемония, за да пуснем всичко, което вече не ни служи и което ни пречи да разгърнем потенциала си в пълния му блясък.

Пълнолунието бележи момента от месеца, след който Луната започва да намалява, подкрепяйки процесите на пречистване – както на телесен, така и на емоционален и мисловен план. В този специален момент ще използваме свойството на елемента Огън да изгаря и трансформира, за да се освободим от старата и ненужна енергия, която повече не работи за нас. Смята се, че пречистващата сила на огъня действа на две нива:

– външно – пречиства околната ни среда, „изгаряйки” негативните влияния в нея;
– вътрешно – разпалва съзнанието, подпомагайки духовното ни израстване.

В първата част от часа заедно ще създадем защитено пространство, в което всеки от нас да бъде свободен да изрази настоящите си емоции и чувства. Под ритмите на барабани и перкусии ще се свържем с инстиктивната си дива природа и ще я пуснем да потанцува около огъня.

Такъв тип танцови практики са се използвали още от древността като метод за отърсване от ежедневието и свързване с божественото. Спонтанните движения, придружени с подходяща музика имат силен терапевтичен ефект. Когато се отпуснем в тялото и му позволим да се движи естествено, изкарваме целия натрупан в него стрес и имаме достъп до по-дълбоки нива на съзнанинето. Ще завършим танцовата част от практиката с дълбока релаксация, за да усетим колко по-отпуснати и леки се чувстваме.

А след това ще продължим с полумедитативната огнена церемония. Още в древността този ритуал е използван като средство за извисяване и озаряване на пътя на човечеството – за облекчаване на страдания, даряване на мир, благоденствие и чистота. Огнената церемония е способ за свързване на човека с Вселената.

По време на церемонията ще пеем Махамритюнджая мантра – мантрата на трансформацията, с която си помагаме за преработването на тъмното и застоялото в нас. Тя създава вибрации от по-висш порядък, които отблъскват отрицателната енергия и образуват положителна защитна преграда около нас. Махамритюнджая мантра притежава целебни свойства (включително върху заболявания, които се считат за нелечими), дарява мир, благополучие и дълъг живот.

МАХАМРИТЮНДЖАЯ МАНТРА:

ОМ ТРАЯМБАКАМ ЯДЖАМАХЕ
СУГАНДИМ ПУЩИВАРДХАНАМ
УРВАРУКАМИВА БАНДХАНАН
МРИТЬОР МУКШИЯ МАМРИТАТ

ПРЕВОД :
Възхваляваме космичното съзнание, което е навсякъде и се грижи за всички нас,
нека ни освободи от тъмнината на невежеството
чрез знанието за нашата безсмъртна природа,
така, както плодът щом узрее, естествено се откъсва от стъблото.

Сподели с нас вълшебството на танците около огъня и церемонията по пълнолуние!

Кога: 29.06.18, 19:00-21:00
Къде: yogamandala
Водещи: Мими Дончева и Симона Димитрова (Мон)
Цена: 20 лв (карти Мултиспорт не важат)
Местата са ограничени! Запази своето на рецепция в център Мандала или на телефон 0894488809.

Сподели