Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 21/06/2018 - 24/06/2018
6:00 pm - 4:00 pm

Location
Павел баня


Лятното Слънцестоене е свързано с движението на Слънцето през Тропика на Рака. В Астрологията знакът Рак отговаря за утробата, грижата, опазването, съхранението, корените, традициите, той е знак на Майката и на Душата, наричан още „Вратата на Живота”. След деня на лятното Слънцестоене, който бележи сезонът на лятото, денят започва да намалява. На Изток Лятното слънцестоене се приема за празник на Ян енергията – мъжкото начало в света. В Китай се палят огньове и към предците се отправят молитви за закрила. От този ден Ян намалява и се трансформира в Ин, която има своя апогей през зимното слънцестоене. От древността хората са почитали този ден с ритуали свързани с оплождането. По нашите земи тези ритуали са се извършвали от Траките в чест на Майката Земя и нейният син – Богът Слънце. Те са изграждали светилища, откъдето са посрещали и изпращали Слънцето. Част от тези светилища са разположени около село Бузовград – район, обитаван от тракийското племе „Одриси” – първите от всички тракийски племена, сведения за тях се съдържат в Омировия епос.
По време на тази възстановителна ваканция, ще преживеем мистерията на тракийските светилища в околността и ритуалите свързани с оплождането, ще посетим Мегалитът „Вратата на Богинята”, наричан още – „Българският Стоунхендж”, през чиито правоъгълен прозорец по време на слънцестоенето последните слъчеви лъчи пронизват с перфектна прецизност скалния отвор, ще станем свидетели на възстановка на тракийски ритуал свързан с почитането на Богинята, ще посетим „Бащин камък”, от който Мъжете, които искат да станат Бащи могат да измолят благословия, а онези които вече са – да се заредят със сили и мъдрост, както и „Мъжки камък”, от който всички могат да почерят мощ и твърдост. Ще посетим язовир Копринка и ще се насладим на невероятните, живописни гледки, които предлага Сърнена Средна гора. Ще съчетаем топлите минерални бани на Павел Баня с тракийската мистерия, а на 24-ти ще посрещнем Еньовден с бране на дъхави билки.
Посещенията на тракийските светилища са подходящи и за онези мъже, които искат да се свържат със своята сила, превръщайки я във воля и действие. Коренът на думата „Баща”, е „Ба” – Ба, е сакрална българска сричка и означава – „Космична Душа”, слизаща в материята, за да стане „Ка” – проявена същност.
Ваканцията е подходяща и за онези жени, които искат да се свържат с Богинята в тях, с красотата, женствеността, женската сила, или да заявят своето намерение за оплождане към Майката Земя, която в тези дни – на Слънцестоене и Еньовден чува молбите им.

Ще бъдем настанени в хотел Алиса в Павел Баня.

На 21 юни ще изпратим слънцето на мегалита Вратата на Богинята и ще станем свидетели на възстановка на тракийски ритуал, посветен на оплождането. Ще видим как последните лъчи слънце минават през Вратата на Богинята и оплождат Земята.

Цена, която включва 3 нощувки със закуски, сутрешни и вечерни практики и цялата програма с Теодора и Ивайло –

229 лв.

Записването става със заплащане на капаро от 50 %.
Записване на deviflow108@gmail.com
Повече информация на 0894488808

Водещи Теодора Деви и Ивайло

www.deviflow.com
www.dastrology.com

Сподели