Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 02/07/2018 - 30/07/2018
5:15 pm - 6:15 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


Юли ще посветим на работа с 4-те елемента и ще направим поредица от практики, типични за прана виняса флоу стила. Практиките са всеки понеделник от 17:15 до 18:15 в център Мандала. За оптимални резултати, е добре да посетите всички 5 часа.

02.07 Буми Флоу 
Елемент: Земя
Качества: Стабилност, Последователност, Дисциплина, Здрав Разум
Чакра: Муладхара (коренен център)

Първата практика ще посветим на елемента земя. През виняса флоу ще разгледаме връзката ни с Майката Земя и собственото ни тяло. Ще развиваме последователност в действията си и търпение към постигането на крайния резултат, както и способността да следваме естествените природни ритми. На физическо ниво ще работим със скелетната структура и правилното построяване на тялото. Движенията ни ще са бавни, прецизни и сигурни.

09.07 Джала Флоу
Елемент: Вода
Качества: Интуитивност, Отпускане, Доверие, Емоционална интелигентност
Чакра: Свадищана (сакрален център)

Джала флоу практиката ще ни свърже със собствените ни емоции и интуиция. Ще наблюдаваме как се справяме с емоционалния си свят, как реагираме в различни ситуации и как можем да култивираме повече доверие към чувствата си. Движенията ще са флуидни, кръгови, повтарящи се. Асаните ще бъдат с насоченост към тазобедрените стави и тазовото дъно. Ще се учим да се отпускаме в потока на движение на тялото ни и да го следваме, вместо да се стараем да направляваме всяка секунда от практиката.

16.07 Агни флоу
Елемент: Огън
Качества: Жизненост, Безпричинна радост, Активност, Фокус, Самоувереност
Чакра: Манипура (слънчев сплит)

Агни е божеството на огъня. Когато огънят в нашето тяло е добре разпален, но контролиран, се чувстваме самоуверени в действията си и се придвижваме в живота с виталност и радост. По време на този час ще разгледаме и крайностите на огъня – твърде голямата му активност или липсата му и как това се отразява на живота ни. Движенията ще бъдат спокойни, добре насочени и в ясна последователност. Асаните – активиращи ядрото (коремната мускулатура). Ще използваме и пранаяма, за да разпалим вътрешния огън.

23.07 Ваю Флоу
Елемент: Въздух
Качества: Подвижност, Лекота, Интелигентност, Приспособимост
Чакра: Анахата (сърдечен център)

Ваю е въздухът – елементът, през който всички се свързваме. През всяко вдишване ние поемаме частица от онова, което другите са издишали. През всяко издишване, насищаме пространството със собствената си енергия. Ваю е лекотата и приспособимостта на сърцето. По време на този час ще развиваме способността си да виждаме голямата картина и да оставаме с отворено сърце, дори когато е трудно. Асаните ще са с фокус към огъванията назад. Ще включим и основни пранаяма техники, които да задълбочат връзката ни с дъха.

30.07 Интеграция

Последният час ще използваме, за да интегрираме всички елементи и да видим взаимовръзката между тях – линиите на привличане и отблъскване. Ще използваме асаните, за да усетим как елементите и техните качества са проявяват в телата ни и в живота ни. Ще завършим с релаксация по 4-те елмента.

Кога: всеки понеделник, 17:5-18:15
Къде: yogamandala
Цена: 10 лв на практика (карти Мултиспорт важат)
Водещ: Симона https://goyogaflow.com/about/

Сподели