Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 14/12/2014
6:15 pm - 7:45 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


Заповядайте,
да се потопим в дълбоката релаксация на Ин йога, допълнена от божествени аромати, за цялостно изживяване на сетивата.
Ще останем тихи в наблюдение на всичко, което ще премине през нас .. мисли, чувства, емоции.

В практиката ще активираме меридианите на пикочния мехур и бъбреците.

1.Меридиан на бъбреците

В древните трактатите се отделя важно внимание на бъбреците.Меридианът на бъбреците е „хранилище“ на „първичната енергия“, която определя енергийните запаси на организма.Счита се, че човек получава тази енергия в момента на раждането си и от нейните запаси зависи резервът от жизнени сили.Така меридианът на бъбреците съдържа подхранващи вещества, които са основна база за активността на вътрешните органи и системи, а от самата енергия на бъбреците зависят растежа, развитието и размножаването.

След продължително заболяване и сериозна операция болните често се оплакват от появата на раздразнителност, неприятни зрителни усещания, безсъние, изпотяване нощем и т.н. Това е следствие от недостиг на енергия в бъбреците.Бъбреците са коренът на живота.Те контролират също и костната тъкан, функцията на костния мозък, растежа, развитието и възстановяването на костите.

Бъбреците контролират и течностите в тялото и при неизправност в дейността им се получават отоци, невъзможност за задържане на урината и т.н. Бъбреците държат под свой контрол черти на характера като решителност и воля, а така също и половата активност.При патология на бъбреците половата активност рязко спада.При понижаване на слуха, шум в ушите, глухота, съчетана със слабост, оздравяването настъпва едва след укрепването на бъбреците.

Въздействието по меридиана на бъбреците лекува застои в гръдния кош при бронхиална астма, състояния подобни на гръдна жаба, менструални нарушения и патология на половата система,състояния на хипертония и хипотония. Долните точки по меридиана са ефективни при неврастения и епилепсия.

2.Меридиан на пикочния мехур

Меридианът на пикочния мехур регулира дейността на бъбреците и контролира изпускането на урина.Въздействието върху него е активно при болезнени и спастични състояния(главоболие, лумбаго, конвулсии на мускулите).

Точките по този меридиан лекуват хронични кожни заболявания(екземи, дерматити), нарушения на централната нервна система(главния и гръбначния мозък), радикулит, главоболие,нарушения в кръвообращението в мозъка,болки в областта на шията, гърба, кръста и мускулите на краката.Въздействието върху точките „на съгласието“, разположени по протежението на гръбначния стълб, оказват регулиращо влияние върху всеки орган.

Ще използваме звукът на бъбреците от Даоиските лечебни звуци.
Ще се насладим на аромати, които са подходящи за пикочо-половата система. (роза, индрише, анасон, бергамот, чаено дърво)

 

Сподели