Къде мога да видя графика на центъра?

Графикът на центъра, което се намира на бул. Мария Луиза 58 може да видите тук

Къде се намира зала Мандала

Всичките зали – зала Мандала, зала Ин и зала Ян се намират в център за цялостна трансформация Мандала на адрес бул. Мария Луиза 58

Къде се намира зала Ин

Всичките зали – зала Мандала, зала Ин и зала Ян се намират в център за цялостна трансформация Мандала на адрес бул. Мария Луиза 58

Къде се намира зала Ян

Всичките зали – зала Мандала, зала Ин и зала Ян се намират в център за цялостна трансформация Мандала на адрес бул. Мария Луиза 58

Необходимо ли е предварително записване за часовете?

Предварително записване за практиките в центъра не е необходимо. Препоръчително е да дойдете 5-10 минути преди часа, така че да може да се преоблечете на спокойствие и подготвите за часа. Записване за терапиите и консултациите става предварително след уговаряне на удобен час по телефона

Как става записването за терапии/консултации?

Записването за терапиите и консултациите става по телефон: 0894 4888 809 или на място в центъра след предварително уговаряне на удобен час.

Какво облекло е необходимо за практиките?

По времe на всички практики, които предлага студиото се практикува бос. Необходимо ви е само някакво удобно облекло (анцунг/клин, тениска/потник). Добре е горнището да не е много широко, но и дрехите да не затрудняват свободното дишане.

Трябва ли да си нося постелка за практиките?

Използването на лична постелка е препоръчително, но ако нямате такава, в залите има постелки, които може да използвате

Може ли да се храня преди йога?

Препоръчително е да не се храните поне 2 часа преди практика. По този начин ще избегнете процесите на храносмилане точно по време на часа и ще чувствате тялото си по-леко. Това дава възможност за по-дълбоко навлизане в позата както на физическо така и на емоционално ниво.

Никога не съм практикувала йога. С кое ниво и какъв тип йога е добре да започна?

Ако никога не сте практикували йога е добре да започнете с часовете за начинаещи и/или за всички. За нови посетители предлагаме промоционални карти, които ви дават възможността да посещавате центъра неограничен брой пъти в рамките на една седмица. Идеята на тази карта е да изпробвате различни видове йога и различни преподаватели, за да усетите коя практика е наистина за вас. Ако имате време и възможност препоръчваме ви този вариант.

Може ли да посещавам йога, когато съм в месечния си цикъл?

Стига да се чувствате комфортно може да правите йога. Добре е да пропускате обърнати пози (рало, свещ, стойка на глава, стойка на ръце)

Може ли да се практикува йога при здравословен проблем?

Добре е ако имате сериозен здравословен проблем да се обърнете към вашия лекар за съвет относно практикуването на йога и вашето състояние. Добре е когато дойдете в студиото да се консултирате с преподавателя, за да ви посъветва ако има някоя поза , при която трябва да сте по внимателни или да избягвате

Възможно ли е всеки да посещава медитация?

Да възможно е. По време на медитацията успява да почине тялото и ума и е много препоръчителна за хора със забързан начин на живот, с по-нервно ежедневие. Дори да не успеете да медитирате и да следвате преподавателя, то поне ще си отпочинете и ментално и физически.

Ще ми помогне ли йогата да отслабна?

Целта на йога не е да отслабнем, но практикуването на йога поне два пъти седмично ще ви помогне да подобрите метаболизма си, по-интензивните практики (например ащанга и ян йога) ще ви помогнат да изгорите повече калории.  Йогата помага на вашите мускули да се издължат и тялото да се оформи, така че дори да не отслабнете ще оформите тялото си. Разбира се за да има добър ефект е добре да комбинирате йогата с промяна в начина на живот и хранене.

Защо да ходя на йога като не съм гъвкав?

Йогата ни позволява да огъвкавим тялото, да издължим мускулите си, да заздравим тялото си. Йогата работи не само на физическо ниво. Тя прави и умът ни по-гъвкав, по-спокоен.

Колко пъти е препоръчително да практикувам йога седмично?

Препоръчително е най-малко два пъти седмично, за да усетите ефекта. Йога практиките балансират тялото и ума ни, успокояват ни. При добро желание може да практикувате йога всеки ден, било то в студио или във вкъщи.

Трябва ли да стана вегетарианец като практикувам йога?

Не е задължително да сте вегетарианец ако практикувате йога. След по-продължително занимание с йога вие ще усетите от какви храни наистина се нуждае тялото ви и ще започнете да приемате повече от тях. Това за всяко тяло и всеки тип човек е различно.

Нормално ли е след практика да ми трепери тялото и мускулите?

 Да възможно е, тъй като енергията се е активирала. Възможно е и мускулите да се натоварят и да имате мускулна треска на следващия ден.

Ще ми помогне ли йога да се справя със стреса?

Йога успява да успокои ума и по този начин да ви освободи от стреса. Добре е да практикувате минимум 2 пъти седмично, за да може да запазвате състоянието без стрес след практика за по-дълго време.

Мъже практикуват ли йога?

Разбира се! Йогата е възникнала като практика за духа и тялото и е била практикувана изцяло само от мъже. С времето са били допуснати и жените. До скоро процентът жени, практикуващи йога беше по-голям, но все повече и повече мъже практикуват йога.

Защо трябва да се релаксира в края на практиката?

Релаксацията в края на практиките цели да успокои както мускулите и пулсът в тялото, така и ума, да ви даде една заслужена почивка като на тялото така и на психиката. Не е задължително да стоите на релаксациите, но е препоръчително за да балансирате енергийно и емоционално тялото си

Защо преподавателите ни коригират в позите?

Преподаватели не ви коригират в позите. Идеята е да ви помогнат да навлезете по-дълбоко в позата и да помогнат на тялото ви да заеме правилната анатомична форма, така че да се избегнат всякакви наранявания и енергийни блокажи в тялото.

Ако съм религиозна мога ли да се занимавам с йога?

Йога не е религия. Разбира се под влияние на различни кутури – хиндуизъм, будизъм има споменаване на различни божества, както и тяхното предметно присъствие в студията, но йога ни помага да намерим пътя към себепознание.