Мандала – Център за йога и вътрешна трансформация (София) предлага множество мануални терапии, енергийни терапии и практики, между които и голямо разнообразие от масажи. При нас работят високо квалифицирани терапевти, при които можете да посетите различни видове масажи и терапии– от класически, през дълбокотъканен, до аюрведичен, юмейхо и боуен терапии.

Центърът разполага с три масажни кабинета, всеки от които е добре оборудван. За удобството на клинетите ни се грижат няколко специалисти, които имат дългогодишен опит и практикуват различни стилове масаж и различни видове мануални и енергийни терапии. Терапиите, които се предлагат в Мандала – център за цялостна трансформация (гр. София) се съчетват с индивидуалните нужди на нашите клиенти.

При нас можете да посетите следните видове масаж и терапии:

При нужда можете да се консултирате с терапевтите ни, така че да изберете най-подходящата за вас терапия. Масажистите и терапевтите, които работят в Мандала – център за йога и вътрешна трансформация (София) се грижат не само за физическото, но и за психическото и емоционалното здраве на своите клиенти. Всички те постоянно се развиват, посещават нови обучения и тренинги, така че да могат да ви предложат най-доброто. Всеки един от тях приема работата си като многоспектърна задача, която включва грижа не само за здравето, но и за удобството на клиента.

Освен богатият избор, нашите клиенти се наслаждават и на лично отношение и прекрасна атмосфера. В трите ни светли и оборудвани кабинета ще се почувствате уютно и комфортно. Всеки от тях разполага с удобна масажна маса, на която ще можете да се отпуснете напълно по време на вашия масаж. Във всички кабинети се носят приятни отпускащи аромати, пространството около тях е декорирано, така че допълнително да ви носи усещане за покой

Мандала – център за цялостна трансформация (София) знае как да се погрижи за вас. За запитвания и резервации, позвънете на 0894 488 809.

Live Trance Circle – музикална практика

"Институт за изследване на Тишината" и yogamandala ви канят на едно музикално пътуване ОТВЪД ДУМИТЕ, което завършва с откриването на личната ви Тишина!

Live Trance Circle e музикално-медитативна практика, която за 15-годишното си съществуване се е превърнала в жива градска легенда. В същността си предствлява платформа за невербално общуване посредством музика и звуци с помощта на богата колекция музикални инструменти от цял свят. Това е едновременно древен и футуристичен ритуал, даващ възможност на ВСЕКИ човек (няма никакви изисквания за предварителни музикални умения) да играе и твори в сферата на музиката. Практиката служи също за свързване с вътрешната ни същност, с другите окол нас и помага за разгръщането на сетивността и креативността ни.

Целта на „Live Trance Circle” не е да създаде завършен музикален продукт, а да развие умението на участниците да общуват в пространството отвъд думите и отвъд конкретната си социо-културна идентичност и обществени роли. Като една от първите практики на „Института за изследване на Тишината” live trance музиката култивира вътрешната ни Тишина, която неусетно ни лекува, помага ни да се настроим към по-фините нива и отваря простарнство да се чуем истински.

- Live Trance Circle е интерактивен творчески процес, който не разделя участниците на “изпълнители” и “публика” – тук всеки е и двете;
- Участниците са поканени да използват всички музикални инструменти и гласа си като имат свободата да експериментират и да откриват сами как различните тонове влизат в хармония;
- Единственото задължително правило е ДА НЕ СЕ ГОВОРИ С ДУМИ по време на сесията;
- Сесията започва и завършва с няколко минути ТИШИНА, която според създателите на Live Trance Circle е също толкова важна, дори по-важна от самата музика.
- Тези, които достигнат до финалната тишина, с която сесията завършва, стават "ТИШИНАВТИ" – изследователи на Тишината.

Освен да се свири и пее по време на Live Trance сесията е може да се танцува, прави йога или контакт-импровизация, да се медитира и дори да се спи! Практиката е особено подходяща за чужденци, тъй като е отвъд вербалното общуване.

Създателите на практиката „Live Trance Circle” от „Института за изследване на Тишината” имат дългогодишен опит във фасилитирането на музикалната импровизация, през която са преминали над 2 500 души. Въпреки това лайф транс музиката е експеримент, резултатите от който са напълно непредвидими и неочаквани!

И все пак общото между отделните сесии е, че имат освобождаващо, релаксиращо и свързващо въздействие за участниците в процеса. Доказано е, че ако live trance се практикува редовно води до преодоляване на творчески блокажи и прегради пред изявата на гласа и музикалните заложби.

Музикалната практика Live Trance Circle се случва ВСЯКА СРЯДА от 20.20 до 22.30

Носете личната си Тишина!

Вход: 13 лв.
Карти Мултиспорт ВАЖАТ

ВОДЕЩ: Михаил Димов - основател на „Института за изследване на Тишината” – иновативна концепция, представяща набор от практики за творческо общуване и себеизследване отвъд думите. Визионер, новатор в сферата на съвременното изкуство и театъра с над 20 годишен опит в създаването на музикални и арт събития, музикант, диджей, радиоводещ. Той е артистичен директор на „Театър на сетивата София”, както и изпълнител и продуцент в иновативните музикални проекти: BALKAN SCIENTISTS Soundsystem, SHAMANI TRIO, ZionLionz Party Machine, Sofia DUBJAZZ Pioneeers.

  Съживи тялото си – обедна йога

  В рамките на 1 час в обедната почивка те каня на среща с тялото ти, което копнее за движение. Ще практикуваме микс от виняса и терапевтична йога, като всеки път подходът е различен и съобразен с групата. Тази практика ще помогне на стойката ти да се подобри, ще адресираме проблемните зони на съвременния човек - гръб, кръст, рамене. Съчетани с дъха, позите ти дават възможност да освободиш блокираната енергия и да се върнеш в потока на здраве и благополучие. Балансът от натоварване на мускулите, стабилизиране на ставите, разтягане на фасцията и дихателни упражнения ще оформи едно цялостно хармонично преживяване на всички нива.  Всеки път ще има едно предизвикателство, което да разширява границите ти, винаги ще научаваш и преживяваш нещо ново. 

   Терапевтична йога

   Тялото ни е  инструмент, който има нужда от всекидневна подръжка. Забелязала съм, че поне 50 % от хората в часовете по йога съобщават за болки в кръста или гърба, а много не могат да изпънат до край краката си и да останат с изправен гръб в различни пози. Самата аз имам чувствителен кръст, за който полагам специални грижи, за да живея живот без болка.

   В тази двучасова сесия ще практикуваме специално подбрани асани в последователност, която да облекчи евентуален дискомфорт в тези зони и да огъвкави тялото ни, чрез разтягане на мускулите, съединителната тъкан и да отпусне малко пренатегнатите сухожилия. Ще имате възможност да изследвате дисбаланса ляво – дясно в тялото си.  Ще използваме ИН – ЯН подхода, при който ще започнем с по-пасивни пози и акцент върху дишането, за да таргетираме по-дълбоките слоеве на съединителната тъкан – фасцията и да достигнем до състояние на вътрешен покой чрез удължаване на дишането. Постепенно ще преминем в по-динамични пози, както и някои партньорски съчетания, в които ще си помогнем взаимно за безопасно навлизане в дълбочина на някои асани.

   В тези сесии прецизността и техниката на изпълнение са по-важни от винясите и затова винясите ще са само свързващите звена между някои от терапевтичните пози, но фокуса няма да е в преливането.

   Практиката е изключително подходяща също за напреднали йоги, които имат нужда да преоценят практиката си и да станат още по-съзнателни за тялото и дишането си.

   Ще имате възможност да изследвате себе си, стойката си, дъха си и да наблюдавате потока на мисли, на емоции и на прана в тялото си.

   И това ще завърши с ароматна шавасана, която ще възнагради сетивата ви за търпението и отдадеността.

   Запази си място на 0894488809

   Цена 15 лв.

    

    Терапевтична йога

    В тази сесия Деви ще ти представи нов комплекс от асани и пранаяма, който да работи специфично с проблемните области в областта на кръста, гърба, раменете.

    Усещаш, че гърбът, вратът, кръстът и раменете са проблемна зона и често имаш болки или схващане там? Аз също изпитвах това! Затова изследвам всякакви начини да балансирам асиметрията на двете половини и да хармонизирам противоположностите в тялото си чрез практиката си. Ще работим по проблемните зони чрез уникалния асиметричен подход, който ме спаси от болките, за да възвърнем баланса и виталността в тялото си. Много от вас работят дъгли часове на стол, пред компютър. Това води до сковаване на раменете, врата, болки в гърба и кръста. Тялото е съвършен инструмент, който има нужда от постоянно настройване и грижа. В този час ще се фокусираме върху посланията на тялото ни и ще се научим да го чуваме и да отговаряме адекватно на нуждите му. Ще балансираме между сила и гъвкавост чрез терапевтичен подход към асаните, за да събудим естествените оздравителни сили на тялото. Ще завършим с пранаяма и медитация, които осигуряват правилния път на енергийния поток в тялото.

    За кого е този час: 

    Всички хора от всички възрасти, без ограничение!

    Какво ще научиш:

    Ще изследваш сам тялото си и ще научиш повече за собствените си асиметрии

    Можеш да се докоснеш до по-дълбоката причина за тези асиметрии

    Ще си тръгнеш с техники, които да прилагаш ежедневно

    Ще разхлабиш енергийните блокажи и възли в тялото си и ще усетиш потока на живителна сила в тялото си

    Ще насочиш фокуса си към благосъстоянието си, вместо към проблемите си

    Ще се почувстваш изпълнен с живот и сили

     Индивидуална практика

     Практикуването в група има своите предимства, но има и недостатъци. Част от тях са:

     • няма достатъчно индивидуален подход - не може да се обърне много внимание на всеки човек по отделно
     • практиката не е съобрзена с физическата подготовка и състояние на всеки един от практикуващите
     • нямаме комфортното пространство лично за нас
     • понякога се притесняваме от тялото си, физическото си състояние
     • имаме травми и не сме сигурни, че груповата практика е подходяща за нас

     Ако искате да получите практика, съобразена с физическото ви състояние и личните ви предпочитания ви препоръчваме да опитате индивидуална практика с някой от нашите преподаватели.

     Изберете си преподавател или стил или оставете избора на нас.

     Цена: 80 лв /на български език/, 120 лв на английски език/

     Преподаватели:

     Диа - Виняса йога - може да води индивидуални часове на български, английски и немски

     Благовеста - Хатха йога - може да води практики на български и английски език

     Анна - Айенгар йога - може да води часове на български, английски и руски

     Деси - Йогалатес - индивидуални практики на български език

     Ангел - Тай чи - може да води практики на български и английски език

      

      

      

      йога нидра с Деси

      В часовете по Медитация (Йога Нидра) ще овладяваме ИЗКУСТВОТО НА РЕЛАКСАЦИЯТА, изграждайки умения за пълно отпускане. Обръщайки умът и сетивата навътре ще можем лесно да се откъснем от ежедневното напрежение за да се потопим в един съвършен покой. Това е един от най-ефективните методи за дълбоко възстановяване на ума и тялото.
      По време на този така наречен "буден сън" с лекота ще насочваме менталните си и физически сили към баланс във всички аспекти на битето.
      Часовете са напълно подходящи както за напреднали, така и за начинаещи.

       Да препускаш с Шакти – енергийни практики за жени

       Тази практика е за абсолютно всяка жена, която би искала да прояви своята женственост и магнетичност от вътре навън. В днешно време жените правят твърде много и нямат време просто да се радват и да бъдат. Това не означава да бъдем пасивни, а да активираме тази сила в нас, която ни помага да привличаме без усилие и борба.
       Въпреки, че сме жени, нашата женска енергия често е латентна, непроявена, или маскирана под мъжка фасада на справяне, пробиване и доказване.
       Женската енергия дарява радост, възбуда, вдъхновение, блаженство, творчество, мекота. Женската енергия е проявеният танц на съзнанието.
       В тази практика:
       Ще ти дам женска формула, която можеш да използваш в ежедневието си при всеки случай и за всяко решение.
       Ще ти покажа няколко мудри, с които да можеш мигновено да активираш тази енергия.
       Ще разбудим енергийната змия в тазовото дъно и ще усетиш веднага прилив на сили и обновление.
       Ще се свържеш с тялото си по нов, съкровен начин и ще чуеш неговите сигнали и послания.
       Ще дам няколко техники за упражнения с йони яйце
       Ще посетим селенията на вътрешната Богиня
       За кого е тази практика?
       Абсолютно всяка жена, без ограничение във възрастта*, която има нужда да:
       Се погрижи за себе си
       Се установи в енергията на радост и удоволетворение
       Си даде сама любов
       Раздвижи тялото си
       Се почувства красива, магнетична и желана
       Да слезе от главата в тялото си
       Отвори сърцето си
       Се погрижи за сакралната си зона
       Повиши либидото си
       ВНИМАНИЕ:
       Практиката има най-много ефект ако се изпълнява с йони яйце. Ако имате йони яйце го носете. Ако нямате и имате желание ще можете да си закупите на място.
       Ползите от йони яйцето са много:
       Повишава хормона естроген и естествено лубрикира влагалището
       Повишава либидото
       Премахва неразположения от предменструален синдром
       Регулира месечния цикъл
       Помага при болезнена менстурация
       Предотвратява свличане на матката, пикочния мехур и червата и ги ревитализира
       Повишава циркулацията на кръвта, което води до повече чувствителност във влагалищния канал
       Лекува депресия
       Лекува емоционални травми, свързани със сексуалността
       Негативният емоционален заряд се освобождава чрез контракциите и концентрацията върху яйцето и усещането в мускулите се възстановява
       Укрепва тазовото дъно
       Повишеното кръвообращение засилва имунната система
       Намалява риска от гъбични инфекции или инфекция на пикочния мехур
       Запазва сексуалното желание по време на менопаузата
       Прави те неустоима и магнетична
       ВИЖ УПРАЖНЕНИЯ В youtube канала Teodora Devi / www.deviflow.com
       Запази място на 0894488809
       Водеща Деви – www.deviflow.com/devi
       Цена: 13 лв
       Карти мултиспорт  и Мандала важат, карти Содексо важат с 2лв доплащане

        

        Медитация с Гонг и тибетски купи

        Медитацията с гонг и тибетски купи е един улеснен начин за пречистване на ума и подсъзнанието. Докато сме отпуснати в шавасана, ние влизаме в състояние на преобладаваща Ин енергия, която подпомага възстановяването и регенерацията. Звуците на гонга и тибетските купи помагат на ума да се успокои чрез резониращите звуци, които директно отнасят съзнанието далеч от тялото.

        Тази практика е за вас, ако искате да отделите време за лечебна релаксация и да подобрите цялостно способността на нервната ви система да се отпуска. В днешно време постоянно е необходимо да сме високо енергични и дейни, за да успяваме. Липсата на релаксация и отпускане обаче накланят везните към опасен дисбаланс на хормонално и нервно ниво. Медитацията с Гонг е отлично средство, чрез което не само, че се наслаждаваме на божествените космически вибрации, без никакъв аналог от други инструменти, но и се учим да се доверяваме и отпускаме.

         Виняса Флоу йога

         Прана виняса флоу йога (или виняса йога) е стил, който е фокусиран върху пробуждане на праничния (енергиен) поток в тялото и приложението му  в ежедневието ни. С практиката на флоу (поток, преливане)  йога  човек става не само физически гъвкав, но и емоционално и психически адаптивен, така че да може да приема и да се синхронизира с все по-динамично променящата се външна среда.  Във Вселената всичко е обект на постоянна промяна. Когато не приемаме тази промяна и се вкопчваме в стари мислоформи и модели на поведение, ние изживяваме страдание и мъка.  Движението на тялото в синхрон с дишането, което е характерно за стила, ни позволява да усвоим на клетъчно ниво идеята за промяна и когато тя се случи да не се съпротивляваме, а да се пуснем по течението на живота.

         Виняса флоу позволява себеизразяване и е много подходяща за хора, желаещи да отключат или подсилят креативността си, както и за почитателите на танца. Практика, която с разнообразието си, никога няма да ви остави да скучаете. Позите са свързани по естествен начин чрез виняси (последователни вълни от движения, които позволяват преливане от една в друга поза). Сурия Намаскар (поздрава към слънцето) е най-базовия пример за виняса. Часовете са тематични, като преподавателят избира дали да наблегне на изграждането на сила (стойки на ръце, баланси), пробуждане на флуидната ни природа (ние сме над 70 % вода), пробуждане на огъня на живота (заздравяване на коремната област и изграждане на устойчивост) и т.н. Всеки час е приключение, което може да ни отведе до неоткрити територии в собствения ни вътрешен свят. С развиването на практиката, постепенно се интегрира и осъзнаването на дъха в Уджай пранаяама (вид дишане, което забавя пулса на сърцето и активира психични качества на съзнанието), чието усвояване може да отнеме дълги месеци практика. Постепенно йога практиката става гладка и преливаща се. Всеки, разбира се, се движи със собственото си темпо, по свой уникален начин.Това е най-подходящият вид йога за съвременния човек, чиито корени датират в древността, но внесеният елемент на движение символизира непрестанната еволюция на човек.

          

         Преподаватели:

         Диа

         Класът на Диа цели да създаде цялостен баланс между сила, гъвкавост и издръжливост. Богатството на асани и последователни преходи държат ума в настоящия момент, където му е мястото.

         Георги (Некрос)

         Виняса флоу с Георги е структурирана и функционално подредена практика, започваща с дихателни техники, целящи да преобразят модела ни на дишане така, че да оформим стабилна среда,в която духа ни да разцъфне. Практиката е балансирана - включва елементи за развиване на сила и гъвкавост, активация и релаксация на мускулите. Потокът от пози ескалира така, че да навлизаме в по-сложните асани постепенно и сигурно и когато стигнем до кулминацията с пикова поза, бавно започваме да забавяме темпото, заземявайки се с по-дълбоки и разтягащи пози, в които да усетим в детайл всички малки активации и финните енергии протичащи в тялото. Този час е подходящ за всички нива като предоставя както базата за начинаещия, така и предизвикателство за напредналите ученици.

         Симона (Мон)

         Практиките на Симона са динамични и енергетизиращи. Дай на деня си ефирен и осъзнат старт с 60 минути сутрешна виняса. Влей се в новите 24 часа, вместо да плуваш срещу течението. Разгърни тялото си с флудни движения, вместо със седене пред телевизора или компютъра. Задай тон на деня си, вместо да позволяваш на събитията около теб да го правят. Заедно ще насищаме телата си с утринна прана, за да можем след това да сме продуктивни с минимални усилия и в пълно присъствие.

         Селина

         Часовете на Селина целят да изградят равномерен ритъм на дишане, съчетан с осъзнати движения. Асаните и преходите между тях създават усещане за лекота и сила едновременно. В практиките на Селина ще се насладиш на креативно изградени виняси и ще усвоиш лесни техники за успокояване на ума, балансиране на тялото и емоциите.

          Класическа йога

          Класическа Йога се нарича Интегралната йога, преподавана от Шивананда, Сатянанда и други системи. Тя включва в себе си практики основно от Ха–та йога - асани, дихателни (пранаямни) техники, Раджа Йога – предмедитативни и медитативни практики, мудри и бандхи, Йога нидра - дълбока релаксация с визуализации и поднасяне на положителни утвърждения към подсъзнанието, Мантра Йога – пеене на звукове (мелодии), които имат положителна вибрация и благотворно въздействие. Типично за часовете по класическа йога е, че позите се изпълняват бавно и със задържане и в края на часа се предлага релаксация по избор на преподавателя.

          Преподаватели:

          Мими

          Роби

          Благовеста

           Елате да опитате йога за начинаещи в Йога студио Мандала

           Йога за начинаещи

           Ако светът на йога ти е напълно непознат и всички санскритски термини, сложни наименования и огромното разнообразие от стилове те обърква, значи си на правилното място. Мандала – център за йога и вътрешна трансформация с удоволствие предлага йога за начинаещи – практика, подходяща за тези, които никога не са стъпвали на постелката.

           Йога за начинаещи е практика, която леко и лесно ще те въведе в света на йога. Този час е базиран на основните принципи на хатха йога и цели да предостави на всички посетители достъпни асани, медитация и релаксация. Основната цел на практиката е да отпусне тялото и ума и да внесе хармония в забързаното ни градско ежедневие.

           Часовете по йога за начинаещи са специално разработени, така че да отговарят на нуждите на техните посетители. Йога позите (асани) са подбрани и подредени по такъв начин, че да бъдат достатъчно натоварващи за физическото тяло, но да не го изтощават прекалено много. Практиката цели да демонстрира, че всеки може да практикува йога и, в същото време, да развие, засили и огъвкави тялото. Всяка поза се демонстрира и обяснява подробно, така че да може да бъде изпълнявана правилно без риск от претоварване или контузия. Часовете по йога за начинаещи ще ти помогнат да влезеш във форма и ще повишат имунитета ти.

           Преподавателите, които водят тези часове внимателно подбират релаксиращите техники, които прилагат, за да може всеки един посетител да усети удоволствието от пълното и цялостно отпускане. Релаксацията, която е основен елемент от всеки йога час, цели да помогне на тялото и ума да възстановят естествения си ритум на работа. По време на часовете йога за начинаещи се изпълняват, както релаксиращи, така и дихателни техники. Благодарение на тях можем да отпуснем съзнанието си и да отдъхнем, за да можем после заредени и енергични да се върнем в градския ритъм.

           Прочете и какво да очаквате на първа си йога практика в нашия блог

           Преподаватели:

           Благовеста

           Роби

            Какво е хатха йога?

            Хатха йога

            Хатха йога се смята за най-стария и най-разпространен йога стил. Според древните легенди самият бог Шива създал хатха йога, след което тя започнала да се разпространява сред хората. В началото на ХХ век тази практика достигнала до Западния свят, където се практикува и до днес от хиляди ученици.

            Хатха йога се базира на идеята за освобождение и постигане на пълно блаженство. Практиката предлага физически упражнениея, дихателни техники и медитация. Важна част от историята на хатха йога е нейната философска система, която предлага на практикуващите морална база, която да им помогне по пътя към блаженството. Философията се състои от т.нар. ями и ниями – принципи, които подпомагат духовното израстване на практикуващия.

            В часовете по хатха йога се набляга на физическите пози (асани), като тяхната цел е да премахнат блокажите от тялото, да го заздравят и огъвкавят. Резултатите от практикуването на хатха йога са както повишени нива на енергията, така и по-спокоен и пълноценен сън, повишен имунитет и по-високо ниво на концентрация.

            Преподаватели:

            Роби

            Благовеста

            Мими

             Аерофит

              

             В живота често ни се случва да се борим с гравитацията, но на Аеро практиките ще я използваме, за да навлезем по – дълбоко в движението и в себе си.

             АероФит е тонизираща и заздравяваща практика, съчетаваща физически упражнения, заимствани от йога, пилатес, тае бо, стречинг и каланетика, изпълнявани с усмивка и лекота. С помощта на хамак от еластична коприна ще издължим гръбначния си стълб и ще изправим стойката си.

             В продължение на един час активно изчистваме лимфната система и токсините в тялото си, премахваме блокажи, подобряваме кръвообращението, повишаваме енергията, имунитета и метаболизма си. Някои от позите и упражненията ни дават възможност за повече разтягане и огъвкавяване, докато други градят силата ни. Специално внимание обръщаме на огъня вътре в нас, а обърнатите пози вече няма да представляват трудност дори за начинаещите.

             Практиката е изключително полезна за болки във врата, гърба и кръста. Помага ни да се освободим от стреса и напрежението, както и да намерим вътрешен баланс, да се свържем с детето във всеки един от нас. Умът ни постепенно се изчиства и успокоява, като повишава нивото ни на концентрация. По време на релаксацията в края на часа ще сме съзнателни за тялото си, като напълно ще го отпуснем в нежната прегръдка на хамака. Така ще възстановим връзката с вътрешната си същност докато тялото отпочива ефективно.

             Преподаватели:

             Рада

              Ин йога

              Практиката е посветена на интегриране на потока чрез пасивни пози, близо до земята, които се задържат между 3 и 5 минути. В часовете се работи и със звуци, мантри, дихателни техники и натурални арома масла за оптимален ефект. Използват се помощни средства, като болстери (цилиндрични възглавници), блокчета, възглавнички и одеала.

              Ползи и приложение на ИН йогата:

              Ин йогата е чудесен начин да рестартираме цялата си система и да дадем нужната почивка на тялото и ума си, за да изживяваме истинско щастие в телата си. Чрез ин йога ние работим на много дълбоко ниво и имаме възможност многократно да подобрим гъвкавостта си, въздействайки директно върху фасцията – съединително-тъканната обвивка, която обгръща мускулите и прераства в сухожилия. Това действа благоприятно на ставите и увеличава тяхната мобилност. Ин йогата e насочена към парасимпатиковата нервна система, която позволява на човек да релаксира.

              Как преминава един час по ИН йога?

              В ИН йогата се използват помощни средства, като болстери (цилиндрични възглавници, пълни със спелта), кубчета, одеала и възглавнички. Всички те помагат на тялото да заеме правилна и максимално отпусната позиция, в която пасивно да разтегнем и отпуснем тъканите. Позите се сменят много бавно, което създава усещане за транс и дълбок покой.

              За кого е ИН йогата?

              ИН йогата е за всеки – от напълно начинаещ в йогата до редовно практикуващи и преподаватели. Нейната достъпност и дълбок ефект я правят абсолютна необходимост за всеки, който търси вътрешен покой. Тя е чудесно допълнение към по-динамичните практики, а също може да се практикува и напълно самостоятелно. Ако сте имали физически или психически натоварен ден, непременно завършете с ИН йога, за да се приберете вкъщи усмихнати и в мир със себе си и света.

              Преподаватели:

              Деви

              Симона (Мон)

              Практиките по звукова ин йога съчетават ин йога с лечебните звуци на купи, камбанки и камертони. Докато задържаме позите, звукотерапевтът поставя музикални инструменти върху тялото, за да внесе повече лекота в него и да успокои ума. Работим и с издаването на звуци, които лекуват органите и освобождават напрежението от тялото.

               Йога латес- най-доброто между йога и пилатес

               Йога Латес

               Йогалатес е комбинация между НАЙ- ДОБРОТО от йога и пилатес, с която възстановяваме баланса в тялото (както физическото ,така и емоционалното и менталното тяло). Въздействаме позитивно на мускули, стави и сухожилия, успокояваме нервната система (силноантистресово действие), въздействаме на всички органи и системи по един мек и плавен начин, така че да възвърнем хармонията и да придобием цялостно здраве.

               След часа ще се чувствате освежени, спокойни, ще придобиете усещането за благополучие и хармония в живота си.

               Преподавател: Деси

               Десислава Костова (Mukha)

                

                кундалини йога

                Кундалини йога

                Кундалини йога е практика, повлияна от тантра и шакта школите. Името на този стил е препратка към основния му фокус, а именно – да събуди и раздвижи кундалини енергията, заспала в основата на гръбначния стълб. За постигане на тази цел в кундалини йога се практикуват физически упражнения, мантра, медитация, както и дихателни техники.

                Този стил е подходящ за всички практикуващи. Кундалини практиките носят спокойствие, намаляват на стреса, а след по-задълбочено практикуване водят до по-широко осъзнаване за собственото съзнание. Практикуващите са добре дошли да се включат в кундалини йога часовете, независимо дали имат предишен опит с йога и независимо от личните си предпочитания към други стилове.

                Един типичен час по кундалини йога се състои от набор от елементи. Всяка практика започва с изпяване на мантра и пранаяма (дихателни упражнения) за загряване. Следват физически упражнения, които в кундалини йога традицията се наричат крии. Часът завършва с релаксация, медитация и изпяване на финална мантра. Практиките, предлагани в Мандала – център за цялостна трансформация са с продължителност от 90 минути.

                Преподавател: Прем Ситара

                 Въздушна йога

                 Въздушната йога е релаксираща система от упражнения, вдъхновени от класическите асани, които се изпълняват с помощта на хамак. Висенето и обръщането надолу с главата са естествена потребност за физиологическите процеси. С помощта на хамака тялото има възможност да се отпуска свободно в обърнати позиции, преодолявайки с лекота гравитационните сили. Въздушна йога е лек и забавен стил с множество положителни ефекти. Благодарение на обърнатите пози се постига цялостно възстановяване на циркулацията на всички физически и енергийни потоци. Подобрява се работата на жлезите с вътрешна секреция. Активират се центровете в главата, хипофизата и епифизата. Повишава се концентрацият и цялостния баланс на умственото и физическо тяло.

                 Преподавател:

                 Благовеста

                  Звукотерапия

                  Малко повече за това, какво е часът ЗВУКОТЕРАПИЯ и какво е природния глас?
                  За да се обясни добре, това какво е природния глас, ще отговоря на част от възникващите у всеки въпроси.
                  Ако вие искате да разкриете красотата на своя природен глас, за да се справяте по-добре в комуникацията, да излекувате притеснението си от това да говорите пред хора, или да можете да изразявате във всеки един момент всяко едно ДА или НЕ, което седи като камък в гърлото ви , е необходимо да познавате гласа си и неговите естествени възможности. От най-ранно детство ние се сблъскваме с противоречието за това, да изразяваме или не гласа си!Докато сме бебета се радват на всяко наше гукане и крясък дори, а не по-късно от няколко години, започваме да чуваме точно обратните и противоречиви заповеди за мълчание, идващи от родители, учители и от цялата гилдия възпитаващи ни възрастни.И тук възникват първите задръжки, така продължава и за напред.Там на същото място в областта на гърлото, започва да се събира през целия ни живот, цяла палитра от неизразени чувства, емоции, неизказани думи, неизразен гняв, премълчана тъга.
                  И всичко това води до напрежение, блокажи и болести в нашето, гърло и в цялото ни тяло.
                  С помощта на упражненията в часа, по Звуколечение, успяваме да отстраним ефективно блокажите, и да освободим своя истински ПРИРОДЕН ГЛАС!
                  А това естествено влияе, на тембъра, силата,диапазона,дикцията, увереноста в себе си и в собствения ни глас!А и за здравето е полезно!
                  Заповядайте, за да възродим заедно ПРИРОДНИЯ СИ ГЛАС!
                  Нали гласът - това е живота!Младенеца се ражда и заявява това с ГЛАСА си!
                  Гласът - това е ново раждане!Гласът - това е познание за себе си!Гласът - това е израза на чувствата и емоциите!Гласът е характер!Гласът е творчество!Гласът - това е вътрешната ни свобода!Гласът - това е ЛЮБОВ
                  Тази практика има за цел да освободи  всеки един практикуващ, от натрупания стрес в тялото и ума.Посредством изпяване на определени звуци, словосъчетания, мантри  с тях работим на всички нива, като създаваме определени вибрации, които имат лечебен,изчистващ и зареждащ ефект.
                  Няма нужда от предварителна подготовка.Всеки един участник се включва според неговото лично ниво на развитие, целта не е да се развиват  вокалните възможности на вашия глас,така че как звучите не от съществено значение.
                  Основното предназначение на това занимание е:
                  балансиране на всички чакри и системи в тялото и изграждане на:
                  -умение да познаваме собственото си тяло и неговите звуци
                  -зареждане на енергийната ви система с чиста енергия посредством звученето в група(така е възможно да си добавим тези вибрации,които самите ние не произвеждаме)
                  -подобряване на комуникативните възможности (гласът става по-уверен,по-плътен и кристален).
                  Другите ползи и възможности са произволни за всеки, както е известно всяко лично усилие, носи лични ползи, каквото си посеем това и ще пожънем.Или иначе казано на звуков език:)
                  Каквото си озвучим, така и в живота ще звучим.
                   Водещ :Христина
                  Христина Славчева, използва методите на холистичния подход в работата си като консултант и водещ на групови процеси.Завършила е курсове към руската школа”Природного голоса” работи групово и индивидулно с методите за лечение и развитие през собствения глас.Завършила е обучение за фасилитатор по интегративно дшане към Австрийската асоциация по интегративно дишане, интегрален консултант към “ ,Institute for Integral Training and Coaching Austria (IITC).
                  В момента се обучава към Института по интегрална сексуалност C.H.A.I, също така в метода на семейни констелации в „Школа по Интегрални констелации и еволюционни техники” – Италия
                  Води групови процеси за жени, като приема това за мисия в личния си път на жена, майка и консултант.В метода за работа с природния глас, открива своето място, като води групи и индивидуални сесии.
                  Използва различни енергийни практики, в индивидуалните си консултации, които имат за цел изцеляването на тялото, душата и умът.Увлича се от различни подходи в работата си и надгражда уменията си, като се развива в нови посоки изследвайки през обучения и преживявания себе си и света.
                  Обича красотата във всичките и форми, и се стреми да я търси в себе си и в другите.
                  Продължителност 80 минути.
                  Цена 13 лв
                  Може да използвате вашите карти Мултиспорт.
                  Записване на +359 89 4488809

                   Йога за модерния човек

                   В този час, Мими Дончева среща древното познание на йога с нуждите на съвременния човек. Практиката е базирана на системата Шивананда - глобално най-разпространената школа в Хатха (класическата) йога, която е специално адаптирана към живота на запад. "Йога за модерния човек" адресира нуждата от грижа за тялото и съзнанието на съвременните хора, които страдат от липса на движение и високи нива на стрес в ежедневието. Практиката зарежда тялото с енергия, успокоява ума и извиква в човека естественото усещане за щастие и вътрешен баланс.

                    Йога за мама и бебе

                    Йога за мама и бебе е чудесна възможност за изграждане на пълноценна връзка между майката и бебето, както и възможност на бебетата да общуват с връстници, а майките да срещнат подкрепяща и разбираща среда.
                    Часът включва:
                    - Масаж и упражнения за най-малките;
                    - Упражнения за майките с акцент върху възстановяване след бременността и раждането;
                    - Комбинирани упражнения за пълноценно общуване.
                    Часът е подходящ за бебета от 40 дена до прохождане.

                     Йога без граници

                     Питате се какъв е този стил йога. Отговорът се съдържа в самото й наименование - без ограничения. Този клас идва като естествен отговор на нуждите на голяма част от хората. Във време, което пропагандира свобода на мисълта, но реално поставяйки пред много от нас граници заради религията, цвета на кожата, възрастта или външния вид. Йога е философия, която помага тези граници да се стопят като ни кара да осъзнаем дълбокия смисъл на Живота и нашето осъзнато присъствие в него. В този клас ограниченията падат - ела, защото просто искаш да бъдеш себе си.

                     Ще има време за раздвижване на тялото от глава до пети, да дадем време за осъзнаване на промените и усещане за изцеление, да дадем време за по-динамични, свързани с дишането и силата активности.

                     Фактът, че ще си тръгнете с усмивка, лекота и мотивация за системна практика, показва, че сте на прав път.

                     Във всички случаи в този клас поставяме безопасността и мотивацията за подобряване на здравето с редовни практики на преден план.

                      

                     *Практиката е подходяща за хора в напреднала възраст, хора с наднормено тегло или с проблеми в опорно-двигателния апарат.

                      Йога нидра

                      Йога нидра е систематичен метод за предизвикване на пълна физическа, умствена и емоционална релаксация. Терминът йога нидра произлиза от две думи: йога, която означава единение, или съсредоточено осъзнаване и нидра, която означава сън. По време на практиката йога нидра изглежда, че човек сякаш спи, но съзнанието му функционира на едно по-дълбоко ниво на осъзнаване. По тази причина йога нидра често е наричана "психичен сън" или "йога сън".
                      ЙОГА НИДРА има релаксираща ефект на няколко часа обикновен сън. Ето защо йога нидра е една от тайните на свръхчовешката работоспособност и енергия на много велики йоги, които са успели да постигнат толкова много в един кратък живот. Практиката на йога-нидра помага за намаляване на напрежението и тревожността. Вегетативни симптоми на висока тревожност, като главоболие, замаяност, гръдна болка, сърцебиене, прекомерно изпотяване, коремна болка са добре отстранени. Йога Нидра е използвана, за да се справи с пост-травматичното стресово разстройство.

                      Цена : 14 лв./практика

                      Водещи практиките: Станислав Исуски и Павел Гюров

                      За повече информация може да се обърнете към Станислав Исуски - 0876301011 или Павел Гюров - 0883456764

                       „ЕНЕРГИЕН ПИЛАТЕС – Пилатес за здраве и енергия“

                       В тази енергийна практика ще тонизираме както физическото тяло, така и останалите ни тела. Ще потърсим баланса между мъжката и женската енергия вътре в нас. Ще успокоим ума чрез раздвижващи серии упражнения, за да отворим силата и възможностите, които често остават скрити за нашето съзнание. Практиката трае един час, в който се включват загрявка, пилатес упражнения за стягане, кардио, разтягане и отпускане. Тази тренировка ще ни зареди с енергия за целия ден и ще оформи, стегне и заздрави тялото ни. Ще се подготвим и за летния сезон с увереност и обновена сила!

                        Танци за мама и бебе

                        Заниманията по възстановителна гимнастика и танци за мама и бебе са предназначени за майки, на бебета от 0 до 2 години. Ако тате гледа бебето, може и той да заповяда, разбира се!

                        Гимнастиката включва упражнения от Тай Дзи Цюан и Ци Гун и след това танцуваме на различни стилове музика: поп, джаз, реге, хип-хоп, R&B, класическа, латиноамериканска, африканска и ориенталска.

                        Дни: понеделник и сряда от 10:30-11:30ч.

                        Гимнастиката и танците за мама и бебе са подходящи още от самото раждане на бебето. Е, нека минат първите 40 дни, за да свикнете с новото човече, но след това е добре да се движите, да се забавлявате, а и да се срещате и с други майки и бебета.

                        С гимнастиката и танците се раздвижват ставите, заздравява се мускулатурата, подобрява се кръвообращението, разтоварва се кръста и гръбначния стълб, укрепват се коремните мускули и тазовото дъно и се подпомагат правилното дишане и по-дълбокия сън.

                        В този деликатен момент, когато тялото ни преминава през големи трансформации по време на бременността и след раждането, гимнастиката и танците ще Ви помогнат да се свържете дълбоко със себе си и своето бебе, ще повдигнат самочувствието Ви и увереността Ви и ще допринесат за повече радост и удоволствие.

                        Ние всички танцуваме, независимо дали носим бебе или не. Потропваме с крак, барабаним с пръсти и се движим ритмично, когато чуваме музика. Понякога го правим съзнателно, но най-често го правим, без да го осъзнаваме. Музиката ни движи.

                        Същото се случва, когато носите бебето си. Вероятно ще Ви идва съзнателно или несъзнателно да гушкате бебето си, да го целувате по главичката, да го потупвате, да го люлеете с тялото си, да потропвате с крака и да се движите когато чувате музика. Танцът, движението и ритъмът са част от нас и ние ги предаваме на нашето малко съкровище.

                        Може би танцувате, за да се самоуспокоите или за да успокоите бебето си, за да играете с него или да общувате. Гимнастиката и танците с бебето имат предимства както за Вас, така и за бебето и на физическо и на емоционално ниво. Поддържането на активността, без значение как го правим ни дава увереност, много ендорфини и ни поддържа във форма. За бебето е прекрасно да го запознаем с музиката, ритъма и движението, чрез любящ танц. Семейни и здравни специалисти, педиатри, физиотерапевти, психолози и експерти, знаят, че има много ползи за бебето - от успокояването на коликите и по-добър сън до заздравяване на връзката с бебето, чрез радостни моменти и грижовно докосване.

                        Важно е обаче да не виждате гимнастиката и танцът с бебето като средство за загуба на тегло или изгаряне на калории, а по-скоро като възстановяваща и забавна практика. Ако правите твърде бързи и резки движения, бихте могли да поставите себе си и бебето Ви в риск от прегряване, свръхстимулация и в екстремни ситуации, синдрома на раздрусаното бебе. Така че, за да сте в безопасност, следвайте точно инструкциите на водещата. Когато правим гимнастика, бебето е на земята до нас, а когато танцуваме не забравяйте, че бебето е основния фокус на вашия танц. Трябва да го движите бавно, меко и гладко, без бързи, подскачащи и крайни движения.

                        Бебетата се учат от това, което виждат и чуват, така че ако те Ви виждат, активни и щастливи и се чувстват в безопасност, ще имитират движенията Ви, а на подсъзнателно ниво се запознават и с различни музикални ритми. Бебетата могат да си лежат по време на гимнастиката, а по време на танците, можете да ги носите удобно и внимателно, използвайте гладки и нежни движения и музиката не трябва да бъде твърде силна. Бъдете отворени и възприемчиви и ще получите много радост и за двама Ви!

                        Не е нужно да купувате допълнително оборудване, за да се насладите на гимнастиката и танци с Вашето бебе. Докато правим упражненията бебето лежи до нас, а докато танцуваме можете да гушкате бебето си или ако искате да го носите в слинг или кенгуру.

                        Важно е обаче да запомните, че независимо от начина, по който се наслаждавате на гимнастиката и танците с бебето си, безопасността трябва да е на първо място. Трябва да се уверите, че главата и шията на бебето ви са изцяло поддържани по всяко време.

                        И вие сте важни. Не прекалявайте, внимавайте с гърба си и ако танцувате със слинг или кенгуру, не забравяйте да изберете подходящия размер и тип, за да избегнете болки в долната част на гърба, както и наранявания на раменете или шията.

                        Кога може едно бебе да се носи в слинг или кенгуру?
                        Теоретично, бебетата могат да бъдат носени в слинг още като новородени, но трябва да се внимава да се осигури подкрепа за главата на бебето и тя да не се притиска твърде много в плата или тялото и да виждате лицето през цялото време, за да предотвратите задушаване. Относно кенгуруто, трябва да имате предвид, че то е подходящо за бебета, които са на възраст най-малко 4-5 месеца, когато техните мускули са достатъчно здрави, за да поддържат главата си. А когато носите бебето в посока напред, то трябва вече да може да сяда (около 6-ия месец). Ако носите новородено, което е по-малко от 5 месеца, трябва да се уверите, че се осигурява достатъчно подкрепа за главата на бебето, за да почива. Кенгурутата обикновено са твърди, за да дават здрава подпора на растящото дете.

                        Заповядайте да се забавляваме заедно!

                         Йога нидра

                         В практиките по Йога Нидра ще овладяваме ИЗКУСТВОТО НА РЕЛАКСАЦИЯТА, изграждайки умения за пълно отпускане. Обръщайки умът и сетивата навътре ще можем лесно да се откъснем от ежедневното напрежение за да се потопим в един съвършен покой. Това е един от най-ефективните методи за дълбоко възстановяване на ума и тялото.

                         По време на този така наречен "буден сън" с лекота ще насочваме менталните си и физически сили към баланс във всички аспекти на битето.
                         Часовете са напълно подходящи както за напреднали, така и за начинаещи.

                          Виняса йога и гонг медитация

                          Йога и медитация с гонг е древно съчетание на две силно въздействащи древни практики за пречистване и хармонизиране на енергийното и физическото ви тяло.Съчетанието на йога асани със звукова терапия ще ви помогне да се освободите от натрупаното напрежение и стрес, ще ви отърси от застоялите мисли и потиснати негативни емоции и ще отвори съзнанието и сърцето ви за новото. Състои се от 60 мин изпълнение на асани, които загряват и тонизират тялото до кулминация, последвани от забавяне на темпото с по-бавни и отпускащи пози, целящи релаксация. След приключване на физическата част ще останем в шавасана за 60 мин дълбока релаксация под въздействието на два гонга и тибетски купи. Това пътешествие под звуците на лечебните инструменти ще „измие“ по-финното ви тяло, както водата измива физическото. Вибрациите на гонга и тибетските купи са лечебни, заради простия и изчистен звук, който излъчват. Нашите инструменти са ръчно изработени на специални честоти, които влизат в резонанс с човешкото звуково поле и освобождават нехармоничните вибрации в тялото. Когато всичко ненужно е отстранено, изгрява силата на интуицията и се връщаме към нашето естествено състояние на връзка с Висшия Аз.Единият гонг е тониран на вибрацията на цветето на живота, съответстващо на сърдечната чакра. Вторият е специално изработен с вибрацията на планетата Сатурн, съответстваща на коренната чакра.

                           Тонизираща гимнастика за гъвкаво и балансирано тяло с Ани

                           Практиката Тонизираща гимнастика за гъвкаво и балансирано тяло е творческо съчетание на йога асани с пилатес  упражнения. Темпото на тренировката е умерено, с акцент върху правилното дишане, малко повторения, но качествено изпълнение на упражненията. Във всяка тренировка присъстват елементи на усукване и разтягане, облекчаващи дискомфорта в зоната на гърба и кръста. Часовете са разнообразни, тематични, включват и упражнения с уреди ( гирички, рингове, ластици, топки ).

                            

                           Тренировката е подходяща за:

                           Всяка възраст жени и мъже. За всички, които искат да се чувстват по-гъвкави, подвижни и тонизирани, както и за хора изпитващи физически дискомфорт, болка или изкривяване от съвременния начин на живот.

                            

                           Ефекти от тренировката:

                           - Тонизиране и подобряване на настроението

                           - Енергиен баланс, усещане за радост и хармония

                           - Заздравяване на връзката между ума и тялото

                           - Подобряване на координацията и равновесието на тялото

                           - Гъвкавост и облекчение на болки в стави, гръбнак, кръст и т.н.

                           - Стройна и жизнена фигура, правилна стойка на тялото

                           - По-пълноценно дишане

                            Интуитивна виняса флоу

                            Динамична, плавна, събуждаща енергията и изчистваща енергийните канали в тялото – тази практика е идеалното решение за всеки, който иска да влезе в добра форма, потопен в радостта на плавното преминаване от една асана в друга. Практиката включва пранаяма дихателни упражнения, които целят да успокоят ума, както и релаксация за пълно отпускане в потока.

                             Йога за бременни

                             Тази практика е за теб - Носещата Живот в Себе си.
                             Времето и пространството посвещаваме на теб и твоето взаимодействие с бебето в утробата ти. Специално подбрани и адаптирани към периода на бременността йога комплекси, важността на дишането, вкусът на емоциите, дълбините и висотите на вътрешните преживявания - твоите и тези на бебето, са инструментариум и акцент в часовете на Калина и Вики.

                              Ин йога и релаксация

                              Ин йога ни предлага възможността да осъзнаем тялото си от една малко по различна перспектива. Тя е подходяща за съвременните хора с твърде „бързи” умове, които не могат да се отпуснат и да релаксират, а медитацията за тях е невъзможна. В ин йога тново имаме плавно преминаване от асана в асана, във всяка о която се задържа между 3 и 5 минути. Може да се каже, че ин йога е медитация в джижение. Освен това, това е най-добрата йога практика, която напълно възстановява тялото ни след по-интензивни йога класове и други спортни занимания. Осъзнатото задържане в асаните освобождава натрупаното физическо и емоционално напрежение от мускулите и сухожилията. В комбинация с релаксираща йога нидра това е идеалната йога практика в края на динамичния работен ден.

                               Ащанга йога

                               Ащанга виняса йога или още наричана ащанга йога е древна йогийска система, която поставя акцент върху осем различни практики (наричани още осем разклонения на йога). Целта на осемте практики е да обхванат различни поведенчески, физически и духовни аспекти от нашето личностно израстване.

                               Няколко са основните различия на ащанга йогата, в сравнение с останалите школи:

                               • отделните асани са свързани една с друга чрез определени „преходни“ движения
                               • дишането и от изключителна важност е синхрона между движенията и дишането, защото именно така съзнанието на практикуващия се успокоява, което от своя страна е главната цел на ащанга виняса йога. Всяко движение, което правите трябва да бъде придружено с едно вдишване. Дихателната техника използвана в Ащанга йогата се нарича Уджай дишане. При тази техника дължината на вдишванията трябва да бъдат еднакви и продължителни
                               • практикуването на асаните, също е от голямо значение при ащанга йога, тъй като именно те правят тялото ни силно. Всяка асана в ащанга виняса йога се изпълнява бавно и хармонично, в синхрон с движението. Всяко движение отговаря на дишане и издишване. Основна идея на йога, че дишането е жизнена сила (наричана прана). А основна цел на всеки практикуващ йога е да задържи повече прана в себе си, чрез равномерно и дълбоко дишане

                                Dragon йога

                                Йога клас, подходящ за всички и съобразен с физическата подготовка и състояние на групата. Класът включва елементи от Шивананда йога, Капоейра, пилатес, Бойни изкуства, както и терапевтична йога за различни често срещани проблеми – болки в ставите, раменете, глезените, коленете, гърба, врата, за освобождаване на стреса и нервното напрежение.

                                Преподавател: Хаджиме

                                 Шиацу терапия

                                 Класическо шиацу: работи се върху точки от меридианите според китайската медицина по тялото. Масажът се прави през дрехи на тепих на земята. Масажът комбинира йога разтягания със похвати от класическото шиацу.  При ваше желание може да се вкл/чи и вибрационна терапия за кундалини енергията. Масажът е терапевтичен.

                                 Read full biography...

                                  Марма терапия

                                  Продължителност 45 минути.

                                  Какво представлява терапията -  леко докосване на комплекс от марма точки.

                                  Какво представляват марма точките:

                                  Жизнената сила или прана се движи по канали, наречени „надита“. Точките където се свързват тези канали се наричат марми, което означава "чувствителни" зони. Те са центровете на жизнетата сила и връзката между физическото тяло и съзнанието. Марма точките са като превключватели, и когато са отворени позволяват увеличаването на потока на енергията. Основните точки са 107 на брой, като някой от тях съвпадат с чакрите. Намират се на местата където се срещат няколко органа или тъкани в тялото; места, където се намират много нерви и кръвоносни съдове.

                                  Read full biography...

                                   Аюрведичен масаж

                                   Масаж на цялото тяло ( включително главата ) с продължителност 50 минути.

                                   При масажа се използват затоплени хербализирани масла съобразени с индивидуалната конституция на клиента и сезона. Ефекът е както върху цялото тяло ( тъй като балансира трите Доши) , така и върху ума. Техниката е специфична - поглаждаща и отпускаща, напълно различна от класическия масаж. Има мощно отпускащо действие върху нервната система (балансира вата доша).

                                   Read full biography...

                                    В мандала - център за йога и вътрешна трансформация предлагаме антицелулитен масаж. Този масаж цели освобождаване на подкожния слой мазнини.

                                    Енергетизиращ антицелулитен масаж

                                    Антицелулитният масаж е мануална (ръчна) терапия, която цели да премахне подкожните мазнини и да раздвижи лимфната течност в проблемните зони на тялото. За постигане на добър краен резултат се използват специални техники на работа, както и подходящи масажни и етерични масла. Read full biography...

                                     Масаж блаженство

                                     Блаженство е бавен и успокояващ масаж на горната част на тялото с релаксиращо, психо-соматично действие. След приятната манипулация на гърба се набляга на стимулирането на биорефлекторните зони по крайниците и главата. Облекчава, успокоява и релаксира. Носи наслада и блаженство за душата и тялото

                                      Чакра масаж с вулканични камъни

                                      Масажът с вулканични камъни е нестандартна терапия, чиято цел е постигането на баланс между енергията на човешкото тяло и енергията на природата. Вулканичните камъни произхождат от застинала лава и имат свойството да поддържат топлината и да отнемат отрицателната енергия на тялото.
                                      Физическото тяло е неразделна част от ума и емоциите. Вибрациите в него пораждат енергийни полета, а енергийните полета образуват аурата му. Болестта е израз на дисхармония в аурата или емоционалното състояние. Когато се наруши енергийния поток, когато има стрес, тялото го усеща. Енергията става хаотична, недостига до много места и това води до застой. Масажът с камъни подава енергията на местата, където липсва и така я уравновесява. Горещите вулканични камъни увеличават кръвния поток и клетъчния метаболизъм в третираните зони, релаксират мускулите, успокояват болката и хроничните възпалителни процеси. Енергийното въздействие на вулканичните камъни и релаксиращия ефект на мануалния масаж балансира биопотоците в тялото. Така се помага на тялото да приема и отдава енергия. Масажът с камъни се препоръчва при хора, подложени на стрес, безсъние, напрежение, мускулни и ставни болки и циркулаторни нарушения. Освободете се от дрехите и тревогите си, оставете отпускащото действие на топлината да Ви обгърне.

                                      Цени: 50 лв

                                       В Мандала предлагаме класически масаж, или още т.н шведски масаж. Елате да се насладтие на масаж цяло тяло или масаж гръб. За записване 0894488809

                                       Класически масаж

                                       Една от най-разпространените терапии, която се практикува от древността е т.нар. класически масаж. Известен още като шведски масаж, този метод включва манипулиране на тъкъните чрез движения с ръце. Целта на масажа е да се подобри кръвообращението, да се облекчат мускулните болки и напрежение, както и да се повиши гъвкавостта на ставите. Поради заседналия начин на живот съвременният човек най-търсената вариация на тази терапия е масаж на гръб.

                                       Класическият масаж има три основни разновидности. Релаксиращият шведски масаж ще ви предразположи към пълно отпускане на тялото и ума и ще успокои натоварените ви мускули. Лечебният масаж (особено на гръб) оказва благоприятно въздействие върху наранените меки тъкани в тялото – мускули, сухожилия, връзки. Спортният класически масаж се препоръчва за физически активни хора, които искат да подобрят представянето и постиженията си в избрания от тях спорт.

                                       В тази терапия се използват различни техники и движения, за да се постигне желания резултат. По време на един сеанс по класически масаж терапевтът извършва дълги плъзгащи движения, упржанява натиск, изпълнява барабанящи движения и вибрационни почуквания. Всички тези техники са съобразени с индивидуалните нужди на клиенти, масажираната в момента зона, както и цялостното физическо здраве на масажирания.

                                       В какви случаи се препоръчва терапия шведски масаж:

                                       • При проблеми със стойката
                                       • При болки и схващания в гърба
                                       • При болки и проблеми с краката
                                       • При редовно спортуване
                                       • При повишени нива на стрес в ежедневието

                                       В Мандала – център за цялостна трансформация можете да се насладите на класически масаж в приятна обстановка, извършен от висококвалифициран специалист. Нашите масажисти ще се погрижат за вашето физическо здраве и ще ви помогнат да се отпуснете напълно, за да се върнете заредени към ежедневните си задължения.

                                       Цена: 30 лв/ гръб

                                       50 лв/ цяло тяло

                                       Терапевти: Васил, Злати, Марин

                                        

                                        Лечебен масаж

                                        Масаж на цяло тяло с етерични масла ,включващ в себе си различни масажни и енергийни лечебни техники. Перфектната комбинация от дълбокомусколен, релаксиращ и дрениращ масаж, отпускат мускулите напрежения, подобряват движението на кръвния и лимфен поток , освобождават от натрупания стрес и тонизират тялото.  Обработват се рефлекторни зони, акопресурни точки и енергийни меридиани.

                                        Read full biography...

                                         Дълбокотъканен масаж

                                         Чрез серии от концентрирани техники той действа на дълбоките слоеве на мускулите и съединителната тъкан, облекчава болките. Подобрява кръвообръщението.

                                         Read full biography...

                                          Рефлексотерапия

                                          Рефлексотерапията е част от рефлексологията, която се занимава с обработка чрез масажиране на рефлексни/ чувствителни точки, разположени в краката, ръцете, гърба, езика, ушите или дебелото черво/.

                                          Read full biography...

                                           Спортен масаж

                                           Спортният масаж е вид дълбокотъканен масаж, чиято цел е да ускори възстановяването на мускулите и настъпването и поддържането на тренинг както в цялото тяло, така и в определените мускулни групи.

                                           Read full biography...

                                            Индивидуална релакс сесия

                                            Отпускането е изключително важно, за да се чувстваме здрави, във физическа и психо-емоционална кондиция. Все по-малко си го позволяваме в ерата, в която отвсякъде ни натрапват, че за да сме успешни трябва да сме свръх динамични. Тялото и нервната система обаче изискват темповете да бъдат намалявани и понякога преустановявани, за да бъдат те здрави и за да могат да ни служат по-дълго време.

                                            Автогенният тренинг е един от най-добрите, доказани с векове, начини за психо-емоционална и телесна почивка. Той е и в основата на индивидуалната релакс сесия, допълнен от много деликатен, разтапящ сетивата докосващ масаж на главата, лицето, ръцете и гърба. Нежните докосвания помаган на психиката ни изключително бързо да се отпусне, защото изпращат мигновени сигнали за релакс в онази част от мозъка, която ръководи емоциите. Тази техника помага за мигновеното отпускане дори на хора, които от нищо друго не могат да се повлияят да се отпуснат истински. Други две средства, които бързо носят усещането за отпускане са ароматите и звуците. В сесията се използват вдишвания на етерични масла, чиито аромати са с доказан успокояващ или енергизиращ ефект, в замисимост от това, от което имате нужда в момента. Мелодиите и звуците са подбрани така, че да носят същия ефект. Комбинацията от всички тези елементи – автогенен-тренинг, съчетан с докосващ масаж, подбрани звуци и аромати има по-силно въздействие върху физика и психика, отколкото, ако бъдат използвани по отделно.

                                            Учените казват, че 20 минути качествено отпускане с автогенен тренинг се равнява на 2 часа пълноценен дъблок сън. Този приятен метод, равняващ се по усещане на нежен релаксиращ масаж,  може да възстанови бързо силите ни и колкото по-често го практикуваме, да ни направи психически и физически много по-устойчиви, както и да забави процесите на стареене на тялото.

                                            Цена: 40 лв

                                            Терапевт: Анастасия

                                             Лечение и Интеграция на Сянката

                                             Водени лечебни терапии за откриване и елиминиране на корените на нашите травми, нежелани черти в характера, медицински проблеми, и много други неблагоприятни симптоми, чиито програми са кодирани в дълбокото под-съзнание, и не-съзнание, на човешкият разум.

                                             60лв / час

                                              Арбитраж на “нерешими” конфликти

                                              Разрешаване на циклични, неизбежни конфликти в семейни, приятелски, или професионални взаимоотношения. Работи се с хора в критично конфликтна ситуация за която не успяват да се споразумеят, преди да се стигне до безвъзвратно и неблагоприятно прекратяване на връзката.

                                               

                                              Използват се практики като приложна автентична комуникация, радикална откровеност, определяне на здравословни граници, определяне на основни убеждения и емоционални нужди, и други терапевтични инструменти.

                                              60лв / час

                                               Лечение от пристрастявания и енергийни зависимости

                                               60лв / час

                                               Неутрализиране на кармични договори и куки които биват изразени в материалния свят на пациента като нездравословни пристрастявания, зависимости или взаимоотношения.

                                                Pегресия / ХипноTерапия по метод QHHT

                                                Хипнотерапия с цел регресия в миналото, регресия в предишни животи, директен контакт с архангели и свързване с висшето аз, както и отстраняване на енергийни паразити или импланти.

                                                Цена: 120 лв/ сесия

                                                 Емоционално Здраве: трейнинг на лични граници, убеждения, и нужди

                                                 Определяне на автентични и здравословни лични граници, убеждения и нужди, дълбоко закодирани в нашето подсъзнание. Обучение за тяхното автентично прилагане, изказване и защитаване в нормалното ежедневие. Изработка на здравословни системи на невмешателство, самоуважение и изграждане на структура за нов начин на разрешаване на конфликти.

                                                 Цена: 60лв / час

                                                  Терапия: Емоционалният Код на Тялото

                                                  Лечение с магнити по системата на Dr. Bradley Nelson. Освобождаване на блокирани емоции в тялото чрез неутрализиране на “сърдечната стена”

                                                  Енергийна активация на сърдечната чакра и нейните лечебни способности.

                                                  60лв / час

                                                   Пълно Радикално Здраве: EFT + Access Consciousness

                                                   Комбинирайки психосоматични техники като EFT (техника за емоционална свобода - ТЕС) & Access Consciousness Bars се активира едно много силно енергийно поле, което може да отключи и освободи кармата на пациента. Това лечение е много интензивно и не е  за начинаещи в енергийното и емоционално лечение.

                                                   120лв / сесия

                                                    Bodywork терапия

                                                    Bodywork е събирателно понятие, което включва различни по вид и стил мануални терапии. Това, което ги обединява е че са насочени към възстановяване баланса на тялото, ума, душата. Включени са техники от юмейхо, остеотай, дзен тай шиацу и класическо шиацу. Според нуждите на пациента могат да бъдат добавени упражнения от йога и от класическата кинезитерапия. Read full biography...

                                                     Опитайте юмейхо терапия при Мокша в Мандала център

                                                     Юмейхо терапия

                                                     Юмейхо терапията е специален източен масаж. Това е метод за увеличаване на жизнените сили на организма чрез завръщане към природата. Това е хълбочно наместваща притискащо разтриваща терапия или както е била първоначално наречена – „божествен масаж”. Създател на системата е проф. Масайуки Сайонджи. Read full biography...

                                                      Тай масаж

                                                      Тай (йога) масажът е древна методика, която цели да балансира енергийните канали (сен линий), чрез мануално въздействие. Началото си Тай масажът води от Дживака (Шиваго) Кумар Батча, верен сподвижник и лечител на Гаутама Буда по време неговите странствания.

                                                      Read full biography...

                                                       Остео Тай терапия

                                                       Остеотай е съвременна методика, разработена от Arno l`Hermitte и David Lutt.

                                                       Включва много от принципите и похватите на остеопатията и кинезитерапията, които са преведени и изпълнени във формата на тай масажа (релаксиращи техники, стречинг, ПИР, ставни мобилизаций и манипулаций).

                                                       В класическия си вид тай масажът е насочен основно към работа с енергийните канали в човешкото тяло и тяхното балансиране.

                                                       Read full biography...

                                                        Марма терапия

                                                        Продължителност 45 минути.

                                                        Какво представлява терапията -  леко докосване на комплекс от марма точки.

                                                        Какво представляват марма точките:

                                                        Жизнената сила или прана се движи по канали, наречени „надита“. Точките където се свързват тези канали се наричат марми, което означава "чувствителни" зони. Те са центровете на жизнетата сила и връзката между физическото тяло и съзнанието. Марма точките са като превключватели, и когато са отворени позволяват увеличаването на потока на енергията. Основните точки са 107 на брой, като някой от тях съвпадат с чакрите. Намират се на местата където се срещат няколко органа или тъкани в тялото; места, където се намират много нерви и кръвоносни съдове.

                                                        Read full biography...

                                                         Шиацу терапия

                                                         Класическо шиацу: работи се върху точки от меридианите според китайската медицина по тялото. Масажът се прави през дрехи на тепих на земята. Масажът комбинира йога разтягания със похвати от класическото шиацу.  При ваше желание може да се вкл/чи и вибрационна терапия за кундалини енергията. Масажът е терапевтичен.

                                                         Read full biography...

                                                          Рейки

                                                          Рейки е древна лечебна система, която се прилага чрез полагане на ръце върху тялото. Това е изключително проста и в същото време мощна техника. Рейки е естествен и безопасен път за разделяне с болестта. Балансира организма на физическо, емоционално и духовно ниво, възстановява физичезкото Read full biography...

                                                           Китайска медицина

                                                           Източната медицина разглежда всяко негативно състояние, всяка болест като причина породена от дисбаланс.

                                                           Акупунктурата или т.н. иглотерапия, е третиране с тънки специализирани игли, които се поставят в специфични точки в енергийната мрежа на тялото. Тези точки са като врати, през които може да се балансира работата на дадения орган, система или организмът като цяло. Те отвеждат негативната енергия и позволяват тялото да възвърне своята първоначална сияйност.

                                                           Read full biography...

                                                            Боуен терапия

                                                            Техниката Боуен внася една от най-задълбочените терапевтични концепции в света днес, в която ударението се поставя върху способностa на тялото само да се привежда в равновесие. Както ти не приличаш на никого другиго в света, така и състоянието на здравето ти е единствено и само твоя реалност. Има един единствен лекар, знаещ и разбиращ какво причинява болестното не равновесие в тялото ти: Лекарят вътре в теб!

                                                            Read full biography...

                                                             Реджуванс

                                                             Естествен лифтинг на лицето

                                                             РЕДЖУВАНС е холистична, мануална техника за терапия на лицето. Тя е нежно, ефективно докосване, което оживява и подмладява изражението на лицето, като същевременно осигурява цялостен релакс на тялото и усещане за повишен жизнен тонус и настроение, свързано с по-добро здраве.

                                                              

                                                             Как се прилага?

                                                             Реджувас включва комплекс от 6 процедури, които се прилагат обичайно в интервал от 2-3 седмици и поддържащо веднъж на месец.

                                                             Всяка процедура продължава около 1 час и обхваща различна част от лицето, скалпа, шията, врата, раменете и деколтето. Прилага се върху чисто лице, без други помощни средства или емулсии.

                                                              

                                                             Цена: 60 лв/процедура (за да има ефект са необходими 6 процедури)

                                                             300 лв / 6 процедури

                                                              Аюрведичен Шиацу масаж

                                                              Комбинация на Шиацу и аюрведичен масаж. Прави се на кушетка и се използват масажни масла. Комбинира се натискът от шиацуто с релаксиращите похвати на аюрведичния масаж.  При ваше желание може да се комбинира с Вибрационна кундалини терапия или терапия с горещ въздух за по-добър ефект.
                                                              Цена: 60 лв/ 60 мин. 90 лв / 90 мин
                                                              Терапевт: Хаджиме

                                                               Аюрведичен масаж

                                                               Масаж с масажни масла в аюрведичен стил. Близък е като стил до класическия масаж, но със специфични движения от Аюрведа. Масажът е релаксиращ. Добър е за подобряване на кръвообръщението. При ваше желание може да се комбинира с Вибрационна кундалини терапия или терапия с горещ въздух за по-добър ефект.
                                                               Цена: 60 лв/ 60 мин. 90 лв / 90 мин
                                                               Терапевт: Хаджиме

                                                                Енергийно лечение за възстановяване на целостта

                                                                Лечителят е проводник между пациента и Божествената енергия, която възстановява целостта в енергийната система на човека и така се постига изцеление на различни нива ( физическо, психологическо , ментално, емоционално, кармично).

                                                                Read full biography...

                                                                 Терапевтична йога

                                                                 Терапевтичната йога е строго индивидуален подход на въздействие на физическо, психо-емоционални и духовно ниво. Според нуждите и проблемите на практикуващия се изготвя програма, която да стимулира лечебните сили на организма на многоизмерно равнище.
                                                                 Read full biography...

                                                                  Пълно енергийно пречистване, възстановяване и балансиране

                                                                  1. Пречистване, възстановяване, хармонизиране на всички чакри, канали и на централния енергиен канал, на заземяващата нишка, на сребърната нишка, на събирателната нишка, на всички галактически чакри и на Ка шаблона, Етерния шаблон, Кетерния шаблон, Небесния шаблон Read full biography...

                                                                   Лечение с Прана

                                                                   Лечението с Прана е холистичен метод за възстановяване баланса и хармонията на физическото тяло, на умствения и емоцонален аспект на личността.

                                                                   Освен видимата материя, тялото ни притежава невидима за очите енергийна обвивка, която го изпълва и заобикаля. Read full biography...

                                                                    Индивидуални сесии за освобождаване от стреса

                                                                    Замислял ли си се, че недрата на повечето болести са в стреса? Съвременната ни култура ни учи, че трябва да се загрижим за тялото си, едва когато то започне да ни създава проблеми. Обикновено решаваме тези проблеми с посещение при лекаря и с надеждата да получим бързо разрешение под формата на хапче. Хапчетата обаче често подтискат, а не лекуват.

                                                                    Научи се как да активираш личния си лекар, скрит вътре в теб и да не позволяваш да стигнеш до момента, в който тялото ще започне да дава индикации, че се измъчва – дали под формата на болки в отделни органи и системи, дали като тревожност и силно безпокойство, дали като паник атаки и различни емоционални клатушкания.

                                                                    Най-добрият начин преди или дори, когато си стигнал до болката, е да се научиш да се отпускаш. В отпуснато състояние взимаш най-правилните решения. В отпуснато състояние не позволяваш на външния свят да те ръководи. Свързваш се със своята интуиция, която започва да ти дава най-верните насоки за лечение, начин на живот, свързване с правилните хора и ситуации. В състояние на дълбока релаксация физическото, емоционалното, менталното, дори каузалното тяло имат способността ефективно да се самолекуват. Това е и крачката към същинската медитация, където се свързваме с източника на нашето блаженство.

                                                                    Позволи си да коментираш твоето лично състояние по време на индивидуална сесия. Първо ще разгледаме какво те мъчи, от какво имаш нужда. След това ще направим съвсем простички, приложими в ежедневието техники, които да служат именно на теб за бързо справяне със стреса и с напрежението – емоционално и телесно. След това ще те потопя в една дълбока релаксация и ще ти помогна да откриеш ключа, с който да отключиш градината на Блаженството – твоето лично Блаженство.

                                                                    Всички техники, които ще споделя с теб, лично са ми помагали, при това в изключително сюблимни ситуации, затова и много добре знам как действат те, дори на пръв поглед да ти се сторят твърде семпли.

                                                                    Просто ме остави да бъда твоя водач по пътя към твоето лично Блаженство

                                                                    С обич,

                                                                    Анастасия <3

                                                                    Цена на едно индивидуално посещение:60 лв

                                                                     Лечение с енергията Омни

                                                                     Енергийната система Омни е дадена чрез напътствията и ръководството на Божествената сила Шри Шив Сай на д-р Самир Кале, който е бил напътстван и посветен от Шри Шив Сай (ипостас на Бог Шива). Предал му е системата по време на медитация.

                                                                     Това е най-мощната система за хармонизиране на жизнените енергии и гарантира най-бързо изцеление.

                                                                     При посвещение в Омни се настройват всички енергийни центрове. Омни съществува от 7 април 1997 г. Шри Шив Сай е дал всички необходими знания за лечение на всички нива – физическо, умствено, психологическо, емоционално, духовно и кармично. Тази система предоставя възможност за изключително интензивно лечение без странични ефекти и с най-малък разход на време – около 10 мин за сеанс.

                                                                     Както и в другите системи, медиаторът се явява посредник – въздействието се извършва от Божествената сила Шри Шив Сай. В първа степен се усвоява работа върху себе си и с партньор, работа на разстояние и за разрешаване на конкретни ситуации. Системата Омни включва общо 11 символа – 5 в първа и 6 във втора степен.

                                                                     Характерното при нея е, че се използват интензивно и космическата енергия (Ян) и земната енергия (Ин). Балансираната работа с двете енергии дава много по-добри резултати.
                                                                     В Омни има три мастерски степени – Мастер-лечител, Мастер-учител и Гранд Мастер.

                                                                     Не е възможно да се злоупотреби с тази мощна техника, тъй като при опит за злонамерена употреба се отнемат способностите на практикуващия.

                                                                     Цена: 40 лв / 40 минути

                                                                      Семейни констелации

                                                                      Семейните констелации са метод, чрез който се изваждат наяве скритите динамики в семейната система. Те ни учат, че не всичко което ни се случва е резултат на нашите действия и желания, а може да сме несъзнателно свързани с член от нашето семейство от предишно поколение, който дори не познаваме, и да повтаряме неговата съдба. Това на езика на констелациите се нарича вплитане и може да бъде разбрано по време на констелация. Read full biography...

                                                                       Обща информация за Аюрведа

                                                                       Аюрведа е една от най-големите дарове на мъдреците на древна Индия за човечеството. Тя е едина от най-старите научни медицински системи в света. Думата "Ayu" означава всички аспекти на живота от раждането до смъртта. Думата "Веда" означава знание или обучение. Следователно Аюрведа е науката, чрез която получаваме разбиране за животът в неговата цялост. Тя универсална, тъй като събира принципите на здравословния начин на живот, от момента на появата на човека на земята.Тези принципи не подлежат на промяна в зависимост от времето или точката на света.

                                                                       Read full biography...

                                                                        Астрологична консултация

                                                                        Астрологията е древна наука, на повече от 5000 години, която работи със символи и първични принципи, и представлява система за отражение на действителността. Езотеричната наука (в т.ч. астрологията) изхожда от това, че цялата Вселена е подредена според изначални принципи, които се проявяват на всяко ниво на живота - каквото горе, такова и долу. Read full biography...

                                                                         Aюрведа лайфстайл консултация

                                                                         Първична консултация с продължителност  60 мин.

                                                                         Съдържание:

                                                                         1. Определяне на Аюрведична конституция;
                                                                         2. Базова информация за Аюрведа – елементи, доши, гуни, конституции, баланс и дисбаланс на дошите;
                                                                         3. Подходящи – хранителен, дневен, сезонен и възрастов режим; спорт; дейности, спрямо определената конституция.
                                                                         4. Базови правила в Аюрведичната кухня.

                                                                         Read full biography...

                                                                          Астрология на взаимотношенията

                                                                          Любопитни ли сте да разберете какво разкриват звездите за отношенията ви с някой важен за вас човек? Астрологията на взЛюбопитни ли сте да разберете какво разкриват звездите за отношенията ви с някой важен за вас човек? Астрологията на взаимоотношенията предлага един поглед на партньорството през призмата на синастричната и композитна карта на двама човека. Първо се разглеждат потребностите и представите за една връзка на всеки поотделно спрямо личната рожденна карта. След това двете натални карти се съпоставят чрез синастрични и композитни аспекти. Анализът е подходящ за широк спектър от взаимоотношения – любовни, приятелски, бизнес и семейни.аимоотношенията предлага един поглед на партньорството през призмата на синастричната и композитна карта на двама човека. Първо се разглеждат потребностите и представите за една връзка на всеки поотделно спрямо личната рожденна карта. След това двете натални карти се съпоставят чрез синастрични и композитни аспекти.  Анализът е подходящ за широк спектър от взаимоотношения – любовни, приятелски, бизнес и семейни.

                                                                          Цена: 80 лв

                                                                          Астролог: Моника Монова

                                                                           Астрологичен психопрофил

                                                                           Астро-психологическият профил е един от ключовете към разбирането на личната съзнателна и несъзнателна матрица. Той включва определяне на психологическия тип, модели във връзките и партньорските взаимоотношения, характер и сянка и предложения за пътя на интеграция. Информацията от рожденната карта се използва продуктивно като първо осветлява възможните ахилесови пети от миналото и след това се разглеждат в настояща перспектива полезни техники и поведенчески модели за цялостно хармонизиране на Аза.
                                                                           Цена: 80 лв

                                                                            Синастрия

                                                                            Синастрията е астрологичен метод, посредством който чрез наслагване Наталните карти на партньорите една върху друга се виждат потенциалите на отношенията, като преди това се разглеждат картите на заявилите желание за Синастрия поотделно, за да се види кой в каква кармична програма участва, и каква е главната цел на душата му в това прераждане. Партньорските отношения са вид творчество, обмен между потребностите на двете личности и пътищата на техните Души, какви нишки сплитат те, и какъв е „смисълът на тази среща” , какви са интрументите, с които разполагат, и могат да използват за съзнателна работа във връзката си, в какво се състои груповата етика на двойката, или на тъй наречения „Егрегор на двойката” – третото живо същество, което се образува от контакта между двамата партньори.  Истината е, че синастричната карта изглежда като кълбо изплетено от множество цветни нишки. Онова, което носи радост на единия, може да причинява страдание или да поражда недоволство в другия, като в началото на връзката това съвсем може да не изглежда  така. Синастрията съдържа инструкциите за  съзнателно преживяване на партньорството. Не дава готови рецепти, а показва огромното многообразие от взаимовръзки и влияния, като с това загатва: „Да си в партньорство, означава да твориш, да твориш означава да знаеш, че имаш на разположение огромен набор от инструменти, виж ги, използвай ги, дадени са ти, и помни, че ние не сме тук, за да изследваме Земната Градина и да опознаем нейните прелести, да ги преживеем в хармония, и пълнота.”

                                                                            За Направата на Синастрия са необходими данните и на двамата партньори, както и тяхното съгласие, и знание , позволение за намеса в енергийното поле на двойката с цел по-дълбоко разбиране на процесите, които протичат помежду им съгласно еволюционните им програми, и в Името на Божията Любов.

                                                                            Преди Синастрията се извършва малък ритуал, по време на който се произнасят молитвени думи.

                                                                            Предварителната работа, както и самата Синастрична интерпретация се състои в обглеждане поотделно картите на двамата партньори, а после на потенциалите заложени в тяхната обща карта.

                                                                            Ако при двойката съществува достатъчно ниво на осъзнатост, което позволява присъствието и на двамата по време на интерпретацията, то тогава работата, която може да бъде свършена може да е полезна и за двете страни.

                                                                            Обикновено Женската половина предприема такива стъпки, но напоследък забелязвам, че има все повече двойки, които са отворени към подобно случване.

                                                                            Синастрията спомага за разрешаването на привидно неразрешими житейски ситуации възникаващи в партньорството, като снема натрупана тежест идващата от умствените заключения и процеси, и припомня смисъла на отношенията, давайки по-всеобхватна перспектива.

                                                                            Цена: 120 лв

                                                                            Астролог: Ивайло Добрев

                                                                            "Здравейте, казвам се Ивайло Добрев. Занимавам се с Астрология, като интересите ми са насочени по-специално към нейната психологическа и холистична част, както и към медицинската, кармичната, и езотерична такава. Астрологията е Език. Добрият превод от езика на Звездите(макрокосмоса), на човешки език(микрокосмоса), спомага за осъзнаването чрез конкретни напътствия, както и дава конкретни указания за Божията Воля, чиито изрази сме, и чиито принципи сме призовани да въплътим чрез преживяване на ситуации, в които да упражним нашата Лична Воля. Наталната Карта (Хороскоп), представлява Пътна Карта, която сме си начертали преди да слезем в това земно въплъщение, и която може да ни послужи за насока, да ни припомни каква именно е целта, мотивацията на нашето настоящо въплъщение, и как можем да изпълним тази цел най-добре с оглед развитието на Душата. Тази „Пътна Карта” съдържа указания за вероятното състояние на настилките по пътищата, през които ще преминем, за пътните знаци, които указват: „Внимание, остър завой!”, „Тук пътят се раклонява надясно”, „Внимание, задънена улица!”, „Път с Предимство”, „Ново приятелство.”, „Внимание, всяко невнимание води към...” и т.н. Науката за Звездите е моя страст, Изкуството на интерпретирането й ми носи радост. Добре дошли сте да се потопим заедно в Нея, и да предприемем едно пътуване към вашата лична звездна карта."

                                                                             

                                                                            By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

                                                                             Лайф Коучинг

                                                                             Месец Май 2018 - месец на Коучинг сесиите - 15% отстъпка

                                                                             В средните векове думата коуч е означавала луксозно превозно средство за преминаване от точка А до точка Б. Някои смятат, че първият коуч е бил Сократ, тъй като не давал отговори, а управлявал диспутите в Древна Гърция чрез въпроси и слушане.

                                                                             Коучингът е  партньорство между коуч и клиент, което събужда себепознанието и творческия потенциал в  намирането на съзидателни решения на цели и мечти, които клиентът е поставил за себе си.

                                                                             В тези сесии клиентът е експертът в собствения си живот и работа. Коучът вярва, че всеки клиент е креативна и цялостна личност и разполага с всички необходими ресурси, за да постигне целите си.

                                                                             В това се състои разликата между коучинг и други професионални и подкрепящи услуги като терапия, консултиране, менторство или обучение.

                                                                              

                                                                             Коучингът се случва като партньорство между коуч и клиент (неслучайно и двете страни във взаимоотношението започват с една и съща буква ) по пътя на клиента към преживяване на себе си според личните му идеали в постигане на цялостност и благоденствие.

                                                                              

                                                                             Някои от причините да се обърнете към коуч биха включили:

                                                                             - Предизвикателство, за което търсите същностно за вас решение

                                                                             - Когато преживявате промяна в личен или професионален план, за да намерите себе си в нея според личните Ви ценности

                                                                             - Повишаване на увереността чрез индивидуалните Ви уникални ресурси

                                                                             - При желание да се придвижите към постигането на конкретни резултати

                                                                             - При необходимост от яснота за решение, което ви предстои да вземете

                                                                             - Намиране на своето защо в партньорски отношения

                                                                             - В търсене на баланс между личния и професионален живот и други.

                                                                              

                                                                             Коучингът обикновено започва с интервю, за да се оцени настоящата ситуация, възможностите и предизвикателства на клиента, да се определи обхватът на коучинг взаимоотношението и да се установят желаните от клиента резултати.

                                                                              

                                                                             Коучинг сесиите се провеждат в лични срещи между коуч и клиент. Сесията преминава под формата на разговор, като подходът е индивидуален според личността.

                                                                             Честотата и продължителността на коучинг процеса зависят от предпочитанията и целите на клиента.

                                                                             Три до шест месеца биха били достатъчни за определени цели и резултати. Понякога човек може да прецени, че ще е полезно да работи с коуч по-продължително време.

                                                                              

                                                                             Продължителността на една коучинг сесия е 1 астрономически час.

                                                                             Цена: 70 лв

                                                                             За записване 0894 488 809

                                                                              Лична сесия с Наталия Накова

                                                                              Личните сесии представляват мощен любящ поток на лечебна енергия на „присъствието“. По време на тях Наталия използва своите интуитивни способности да вижда, чува и усеща и, получавайки достъп до Акашовите записи, се настройва на същността на пътя, по който върви душата ви. С дълбоко състрадание тя ви води през запомняща се трансформативна опитност, която ви отваря за цялата красота и благодат, които животът е подготвил за вас.

                                                                              Read full biography...

                                                                               Енергийна сесия с Наталия Накова

                                                                               Енергийните сесии с Наталия са едно много специално изживяване. Тя създава свещено пространство за среща на честотите на вашата душа и собствената ви лечебна божествена сила, за хармонизиране на енергията, освобождаване на блокажи и ненужни вече стари модели.

                                                                               Read full biography...

                                                                                Твоята лична звездна приказка

                                                                                Искаш ли да чуеш и прочетеш своята лична звездна приказка? Рожденната астрологическа карта се използва за откриването на индивидуалните таланти и заложби. Това са личните ни магически способности, чрез които ние претворяваме и създаваме действителността. За да успеем да се свържем по-успешно с тях, личната звездна приказка предлага индивидуални астро утвърждения и ключове към личната ни сила.

                                                                                Цена: 100 лв

                                                                                Астролог: Моника Монова

                                                                                 Хюман Дизайн анализ за лична ефективност и печеливши решения

                                                                                 Решенията, които взимаш ден след ден, предопределят и оформят съдбата ти. Запознай се с твоята индивидуална формула за взимане на печеливши решения и сложи край на объркването и колебаенето. Базовият хюман дизайн анализ е възможно най-добрият инструмент за тази цел, без аналог в света. Той ти предоставя 100% надеждна информация за:
                                                                                 - твоите слаби страни и как да ги превърнеш в източник на мъдрост
                                                                                 - твоите таланти и силни страни
                                                                                 - в какво се изразява твоят подпис за успех, в каквито и обстоятелства да се намираш

                                                                                 Анализът се провежда от Лукреция Константинова, която изучава системата Хюман Дизайн и е в личния си експеримент с нея от 2010 г. насам. През 2016 завършва пълното обучние за професионален анализатор в системата, а тази година се сертифицира и като водещ на курса за клетъчна трансформация „Да заживееш дизайна си“. Отдадена е на работата си с клиенти на индивидуално и групово ниво, като им помага да преоткрият личната си сила и да живеят в повече удовлетворение, автентичен успех и вътрешен мир.

                                                                                 Сърдечното послание на Лу към теб:
                                                                                 „Предвид забързания ход на времето и увеличаващата се несигурност във всички сфери на живота, намирам за повече от наложително да обновяваме начина, по който интерпретираме реалността и начинът, по който се вписваме в нея. Хюман Дизайн е най-добрият инструмент за тази цел без аналог в света. Обичам това познание заради непоклатимата си прецизност, доказана ефективност и практичност. То е нескончаемо вдъхновение за мен вече 9 години подред. Подавам ти ръка, защото твоята истина е значима“.

                                                                                 За запазване на час се обадете в център Мандала на 0894 488 809.

                                                                                 Продължителността на анализа е около 2 часа, като получавате аудио запис от сесията. Цената е 180 лв.

                                                                                 Повече за Лу

                                                                                  Таро-астрологични консултации

                                                                                  Комбинираният анализ между двата най-добри предсказателни и себе-опознавателни инструмента, ще ви даде още по ясен отговор на зададени от вас въпроси. Таро ще даде посока на вашите колебания и трудни решения и ще опише вашата вътрешна нагласа.

                                                                                  Read full biography...