Продължителност 45 минути.

Какво представлява терапията –  леко докосване на комплекс от марма точки.

Какво представляват марма точките:

Жизнената сила или прана се движи по канали, наречени „надита“. Точките където се свързват тези канали се наричат марми, което означава „чувствителни“ зони. Те са центровете на жизнетата сила и връзката между физическото тяло и съзнанието. Марма точките са като превключватели, и когато са отворени позволяват увеличаването на потока на енергията. Основните точки са 107 на брой, като някой от тях съвпадат с чакрите. Намират се на местата където се срещат няколко органа или тъкани в тялото; места, където се намират много нерви и кръвоносни съдове.


Марманите се затварят/блокират от: стрес, неподходящо докосване, нараняване, родова травма, хирургия, инжекци, ваксинация, изкуствени хормони, консумиране на загряван мед над 40 ° C. Когато ама (натрупани токсини) навлезе в мармите, те стават болезнени и чувствителни при натиск.

Марманите се активират от: упражнения, масаж, Йога ( собено поздрав към слънцето), правилно докосване.

Терапията действа на нивото на тялото, ума и духа:

Тяло – отпуска напрежението в мускулите; стимулира лимфния поток и кръвообращението, което води до по-добра хидратация, подхранване и очистване на организма; балансира дошите – Вата, Пита и Кафа; подобрява работата на имунната система; подобрява възстановяването след заболяване; детоксикиращ ефект.
Ум-  яснота; спокойствие; сила; стабилност; увереност; балансиране на трите гуни – сатва, раджас и тамас; антистрес; подобрява съня; емоционална стабилност.
Дух –  повишава осъзнатостта.

 

Други ползи от терапията: премахване на блокажи; подобряване притока на прана; премахване на натрупан стрес, както на физическо така и на емоционално ниво.

 

Марма е терапия, която позволява на тялото да се възстанови, чрез балансиране на марма точките. Възстановява нивото на енергия, подобрява физическото и психическо здраве, за което се препоръчва в поредица от няколко сеанса.

Противопоказания:

Терапията не се прави при: при бременност и първите дни на менструацията; остри състояния – астма, алергии др.

При следните заболявания терапията би следвало да се проведе след консултация с аюрведичен лекар – депресия; скорошна хоспитализация; висок холестерол; тумури; тромбоза; хемофилия; наранявания по главата в последната година; операции в последната година; сърде     чни заболявания; епилепсия; взимане на литиум.

 

Преди терапията – препоръчително е 1 час преди терапията да не са консумирани храни и напитки ( различни от вода ). В деня на терапията да не се консумират кафе и зелен чай.

Терапевт: Юлиана Драгова

Цена: 40 лв

    Сподели