Скъпи приятели,
на лекцията „Henna Bai Manu за света на къната“, ще разкажа за историята на къната, произход, от къде тръгва, как преминава през различните племена и къде намира приложение в съвременният свят. В кои обичаи е останала да се прилага и къде най-често се използва.

Участниците ще могат да се запознаят с различните стилове рисуване с къна, според държавата и общността в която се използва. Кои са символите и детайлите й, участниците на лекцията ще имат възможност да си изберат от тези символи и да си ги нарисуват, за да ги пазят и зареждат. Подкрепено с различни рисунки на дизайни и мотиви, ще се пренесем в света на къната. Защо се приема за изкуство и винаги ли можем да се рисуваме или има моменти в които не се прилага. Към края на лекцията ще има демонстрация как се рисува с къната. Ще обесня на кои части от тялото се прилага и защо.

Очаквам Ви, заедно да се потопим в изкуството на рисуване с къна. Древно, но същевременно така модерно бижу, окрасяващо с прекрасните си мотиви всеки които го носи

    Сподели