Музиката ме срещна с духовността. От 5-годишна съм започнала да уча музика, а на 14 моята учителка по солфеж, която се занимаваше активно с йога и следваше принципите на Сант Мат, се оказа и първия ми по-сериозен ментор в духовното и в принципите на йога. По същото време станах и вегетарианка и така вече четвърт век.
Откакто се помня, животът ми е предлагал сериозни житейски предизвикателства и навярно това е и една от причините за интереса ми към начина, по който функционира ума ни, какви са пътищата на душата ни и начините за човешката ни трансформация и еволюция.
Смехът, техниките за визуализация, активната релаксация и медитация, която ни свързва с безусловната любов, са нещата, които са ми връщали баланса, подреждали са пъзела на живота ми и са ме свързвали с Универсалната енергия. Потребността да споделям с други хора практиките, които на мен са ми помогнали преди и които непрестанно изследвам и откривам, получава естесвената си реализация да ме постави в позицията на преподавател. И едно признание – един от катализаторите да застана пред хора и конкретно да водя сесии за освобождаване от стреса бе, че в един момент непрестанно започнах да чувам коментари колко магичен глас имам и колко успокояващо е въздействието ми, наред с излъчването ми.
Ако са важни дипломите и сертификатите – имам висше образование по клинична педагогика и психология за деца със соматични заболявания, магистратура по връзки с обществеността, а в момента съм докторант по Психология на здравето в катедра „Обща, експериментална и генетична психология“ в Софийски университет. Сертифициран инструктор съм по йога на смеха и по хата йога. Имам и изкарано основно ниво на Метода Силва.

 

    Сподели