Темата на тази лекция е свързана с осъзнаването и преживяването на нашата богочовешка природа. без зорба не може да има буда. зорба е радостта от сетивата, буда е радостта от сетивата, която се превръща в блаженство и покой. там, където се срещат зорба и буда – духът и материя, тялото и съзнанието се преплитат в прегърдка. просветлението е резултаът от тази прегръдка. този принцип е изразен от оста телец-скорпион, в която се намира пълнолунието. то е сивмол на пълнотата, на жътвата. каквото посееш в зорба, ще пожънеш в буда, каквото пожънеш в буда, ще остане с теб завинаги.

Пълнолунието е  онзи момент от пренареждането на небесните конфигурации, в който Слънцето и Луна се намират в опозиционна връзка. Всички хора родени през време на Пълнолуние и в следващите три и половина дни притежават обективност и ясно съзнание. Онова, което в миналото основно се е чувствало, сега се вижда. Това може да означава откровение или озарение и е придружено с осъществяване. Но в негативен план понякога се свързва и с разделяне или отделяне – може би дори откъсване от действителността или вътрешен разрив. За индивид роден по Пълнолуние връзката означава всичко иначе той е склонен да отхвърли напълно обвързаностите, с изключение на тези може би, които са идеални или абсолютни.

Пълнолунието се намира в Тропическата Ос – Телец – Скорпион, а в Сидералната  – в Овен – Везни.

По време на Лекцията ще поговорим за взаимодействията, значението, качествата на знаците Телец-Скорпион, Овен и Везни, какво представялват те поотделно и какви са темите засягащи техните Оси – „Оста на Желанията „ и Оста „Аз и Ние”, свързани със способността ни за постигане на интергация между два привидно противоположни принципа, които всъщност представляват двете части от едно органично и живо цяло. Знаците и Осите през погледна на Езотеричната и Медицинска Астрология.

Родени по Пълнолуние са Рудолф Щайнер , Гьоте, Жана д’Арк, но и испанският диктатор Франко.

 

Темите на това Пълнолуние са:

*Задържане-Освобождение

*Усилване на животинските желания и инстинкти

*Докъде ме водят моите силни добри желание, привързват ли ме те към конкретни резултати, като така фокусират вниманието ми някъде в бъдещето?

*Чувственост – Страст

*Секс, Смърт, Прераждане, Преобразяване

*Бикът на Желанието, Телецът на Просветлението

*Аптети свързани с ужагдане

*Финанси, комфорт, материална сигурност и стабилност

*Ценностна система

*Кое е истински ценното за мен, какво е онова вътрешно парче земя, което ми дава чувството за сигурност и стабилност при всички обстоятелства?

*Доброта и Търпение, Интензитет

*Пробив, Спонтанност, Смелост, Действие

*Чувственост, Баланс, Хармония, Правда.

*Каква представлява за мен  здравословната връзка, която съвместява нуждите на моя Аз с потребностите на другия и „Ние”?

*Какво се крие в способността за влизане в пряк конфликт, има ли проявата на агресия полезно измерение, или трябва ситуациите да бъдат разрешавани само и единствено посредством дипломация , и такт?

Ще разгледаме няколко индивидуални карти на присъстващите и ще видим в кои домове попада Пълнолунието, и какви конкретни, житейски  теми засяга.

 

Лекцията ще се води от Ивайло Добрев,

„Здравейте, казвам се Ивайло Добрев. Занимавам се с Астрология, като интересите ми са насочени по-специално към нейната психологическа и холистична част, както и към медицинската, кармичната, и езотерична такава. Астрологията е Език. Добрият превод от езика на Звездите(макрокосмоса), на човешки език(микрокосмоса), спомага за осъзнаването чрез конкретни напътствия, както и дава конкретни указания за Божията Воля, чиито изрази сме, и чиито принципи сме призовани да въплътим чрез преживяване на ситуации, в които да упражним нашата Лична Воля. Наталната Карта (Хороскоп), представлява Пътна Карта, която сме си начертали преди да слезем в това земно въплъщение, и която може да ни послужи за насока, да ни припомни каква именно е целта, мотивацията на нашето настоящо въплъщение, и как можем да изпълним тази цел най-добре с оглед развитието на Душата. Тази „Пътна Карта” съдържа указания за вероятното състояние на настилките по пътищата, през които ще преминем, за пътните знаци, които указват: „Внимание, остър завой!”, „Тук пътят се раклонява надясно”, „Внимание, задънена улица!”, „Път с Предимство”, „Ново приятелство.”, „Внимание, всяко невнимание води към…” и т.н. Науката за Звездите е моя страст, Изкуството на интерпретирането й ми носи радост. Добре дошли сте да се потопим заедно в Нея, и да предприемем едно пътуване към вашата лична звездна карта.“

 

    Сподели