Астрологията е древна наука, на повече от 5000 години, която работи със символи и първични принципи, и представлява система за отражение на действителността. Езотеричната наука (в т.ч. астрологията) изхожда от това, че цялата Вселена е подредена според изначални принципи, които се проявяват на всяко ниво на живота – каквото горе, такова и долу. Планетите са просто едно от нивата на проявление и понеже могат да бъдат наблюдавани и имат определени цикли, са удобен инструмент за измерване на реалността. Астрологията всъщност е измервателен уред на действителността, който показва нещо, без да го създава – както термометърът отразява температурата.

„Хороскоп” означава „гледам в часа”, защото животът на човека представлява уголемена картина на момента на раждането. Според хермесовия принцип, всяко начало съдържа и края – всички важни събития в живота са заложени в рождената карта. Хороскопът показва учебния план, който нашата душа е избрала за настоящото прераждане, а начинът за научаване на житейските уроци го избираме ние. Всеки аспект в хороскопа символизира определена задача поставена пред нас, като ние можем да вземем урока както съзнателно, така и несъзнателно. При съзнателното учене човекът е в постоянна готовност да се изправя пред предизвикателствата на съдбата и чрез активни действия да отработва всеки появяващ се проблем. А несъзнателното учене автоматично влиза в сила, когато човек е пропуснал съзнателно да се изправи пред проблема.

Голямата практическа полза от астрологията е в това, че ни показва какви проблеми имаме да решаваме и как можем да се справим с тях по-безболезнено и градивно. Да заемем активна позиция към живота, вместо да учим уроците си в ролята на жертва!

 

Всички астрологични консултации се провеждат с предварително записване на тел. 0898 42 22 72. При записването е необходимо да посочите дата и място на раждане, както и максимално точен час на раждане. В случай че не знаете часа си, можете да го проверите в отдел ЕСГРАОН на Вашата община по местораждане.

Астрологичните консултации се провеждат от Мими Дончева, дипломиран астролог (ученичка на Оксана Хорват-Станчева) и член на Съюз на астролозите „Иван Станчев“.

 

Пълен хороскоп: 100 лв

Годишен хороскоп: 80 лв

Отговор на въпрос – 50 лв

    Сподели