Философията на която се базира древната Индийска наука Аюрведа е всъщност знанието за сътворението от Твореца до Творението. Изучавайки, разбирайки и преживявайки стъпка по стъпка тази философия можем да разберем себе си; света около нас; да отхвърлим всички заблуждения идващи от играта на умовете и фалшивия его принцип в нас и да се завърнем чисти при Твореца.

 

Аюрведа е знание, практика и път за цял живот. Обхваща всички аспекти на живота, както и всички нива на съществуването ни – от най-грубото до най-финото, от материалното до духовното.

 

И само ако вземем пример от малкият ни брат – кокичето, и сведем главата си смирено и с Благодарност, отказвайки се от арогантните си, себични мнения и представи за себе си, другите и света околко нас. И направим това в името на един по-висш идеал от дребното ни материално оцеляване. Бихме видели, че всичко е идеално създадено и не е необходимо да се намесваме в хода на тази безпределна красота – ЖИВОТА! Живота, който ни е ДАДЕН – без наша заслуга и намеса.

 

Спри се! Погледни! ВИЖ! В грозното има красота; в лошото има добро; в тъмното се крие светлото! Как виждаме и усещаме живота си е единствено въпрос на нашето собствено възприятие за него.

 

Водещ

Юлиана Драгова – Аюрведа терапевт

    Сподели