Техниката Боуен внася една от най-задълбочените терапевтични концепции в света днес, в която ударението се поставя върху способностa на тялото само да се привежда в равновесие. Както ти не приличаш на никого другиго в света, така и състоянието на здравето ти е единствено и само твоя реалност. Има един единствен лекар, знаещ и разбиращ какво причинява болестното не равновесие в тялото ти: Лекарят вътре в теб!

Лечението с техника Боуен се състои от нежни движения, изпълнявани с пръстите или палците на ръцете по точно определени места от тялото. Много важна част от нея са паузите между отделните групи движения, когато невротрансмитерите приемат и предават информацията от изпратените съобщения.
Техниката Боуен е напълно нова концепция за лечение на тялото. Тя нито произлиза, нито прилича на която и да е друга терапевтична модалност. Тя въздейства не само чрез нервната система, но и чрез лимфната и кръвоносната системи. Известна е с ефективността си при проблеми с вътрешните органи, както и с намаляване на времето за възстановяване.
Ставите обикновено се самонаместват-без да имаме манипулации на
ставите и костите, както в хиропрактиката.
Мускулните напрежения и разстежения се облекчават и се възстановява нормалния лимфен поток – без мускулите да се стискат и масажират. Меридианите показват моментално подобрение – без методиката да е базирана на меридианите и да включва акупунктура или акупресура. Наблюдава се дълбока психическа релаксация
 Цена 40 лв. продължителност 60 мин.
Цена за 3 боуен терапии: 108 лв (за 1 месец)
Цена за 5 боуен терапии: 170 лв (в рамките на 3 месеца)
Цена за 10 боуен терапии: 320 лв (в рамките на 6 месеца)
    Сподели