Екатерина е психолог и йога преподавател. Развива и използва в практиките си различни техники от психологията, арт терапията, йога и интуитивното себетворчество. Преминала е обучение за йога учител 200 RYS Yoga Alliance при д-р Санджай Йоги, основател на Himalaya Yoga Peeth International Institute of Yoga and Philosophy, както и допълнително сертифицирано обучение в ин йога при Шон Корнелисън (Open Doors Yoga Studios) и надгражда познанията си за йога върху психологическото си образование.

“Дълбоко вярвам, че йогата и психологията се допълват прекрасно. Единия път води от тялото към ума, а другият – от ума към тялото.”

“Намирам в преподаването на йога призвание, смисъл и път. Всеки ден се събуждам с мисълта, че има още много какво да уча за себе си, за другите и за света. Така с детски поглед се отправям в ежедневието си с малко наивност, много любопитство и кипящ ентусиазъм.”

„Мога да опиша практиките, които водя с две важни за мен думи – интуитивност и емоция. Това са качествата, които ме водят както в живота, както и в преподаването на йога. Влизам в студиото, запознавам се с хората, усещам енергията и емоцията им, и заедно създаваме интуитивна практика, която всеки път е различна.

В класовете ми по ин и ресторативна йога наблягам върху приемането на себе си и собственото тяло, такива каквито са. Мисля, че точно тук започва всичко. И след това преминаваме към освобождаването отнатрупването на прекомерата ян енергия – усилието и амбицията, за да се потопим в себе си и в естествения флоу на живота.”

Можете да видите повече за Екатерина на личния й сайт eterina.me, в който можете да прочетете и някои от гледните й точки за йогата, храненето, психологията и нещата от живота

    Сподели