Отпускането е изключително важно, за да се чувстваме здрави, във физическа и психо-емоционална кондиция. Все по-малко си го позволяваме в ерата, в която отвсякъде ни натрапват, че за да сме успешни трябва да сме свръх динамични. Тялото и нервната система обаче изискват темповете да бъдат намалявани и понякога преустановявани, за да бъдат те здрави и за да могат да ни служат по-дълго време.

Автогенният тренинг е един от най-добрите, доказани с векове, начини за психо-емоционална и телесна почивка. Той е и в основата на индивидуалната релакс сесия, допълнен от много деликатен, разтапящ сетивата докосващ масаж на главата, лицето, ръцете и гърба. Нежните докосвания помаган на психиката ни изключително бързо да се отпусне, защото изпращат мигновени сигнали за релакс в онази част от мозъка, която ръководи емоциите. Тази техника помага за мигновеното отпускане дори на хора, които от нищо друго не могат да се повлияят да се отпуснат истински. Други две средства, които бързо носят усещането за отпускане са ароматите и звуците. В сесията се използват вдишвания на етерични масла, чиито аромати са с доказан успокояващ или енергизиращ ефект, в замисимост от това, от което имате нужда в момента. Мелодиите и звуците са подбрани така, че да носят същия ефект. Комбинацията от всички тези елементи – автогенен-тренинг, съчетан с докосващ масаж, подбрани звуци и аромати има по-силно въздействие върху физика и психика, отколкото, ако бъдат използвани по отделно.

Учените казват, че 20 минути качествено отпускане с автогенен тренинг се равнява на 2 часа пълноценен дъблок сън. Този приятен метод, равняващ се по усещане на нежен релаксиращ масаж,  може да възстанови бързо силите ни и колкото по-често го практикуваме, да ни направи психически и физически много по-устойчиви, както и да забави процесите на стареене на тялото.

Цена: 40 лв

Терапевт: Анастасия

    Сподели