кундалини йога

Кундалини йога е практика, повлияна от тантра и шакта школите. Името на този стил е препратка към основния му фокус, а именно – да събуди и раздвижи кундалини енергията, заспала в основата на гръбначния стълб. За постигане на тази цел в кундалини йога се практикуват физически упражнения, мантра, медитация, както и дихателни техники.

Този стил е подходящ за всички практикуващи. Кундалини практиките носят спокойствие, намаляват на стреса, а след по-задълбочено практикуване водят до по-широко осъзнаване за собственото съзнание. Практикуващите са добре дошли да се включат в кундалини йога часовете, независимо дали имат предишен опит с йога и независимо от личните си предпочитания към други стилове.

Един типичен час по кундалини йога се състои от набор от елементи. Всяка практика започва с изпяване на мантра и пранаяма (дихателни упражнения) за загряване. Следват физически упражнения, които в кундалини йога традицията се наричат крии. Часът завършва с релаксация, медитация и изпяване на финална мантра. Практиките, предлагани в Мандала – център за цялостна трансформация са с продължителност от 90 минути.

Преподавател: Прем Ситара

    Сподели