„Институт за изследване на Тишината“ и yogamandala ви канят на едно музикално пътуване ОТВЪД ДУМИТЕ, което завършва с откриването на личната ви Тишина!

Live Trance Circle e музикално-медитативна практика, която за 15-годишното си съществуване се е превърнала в жива градска легенда. В същността си предствлява платформа за невербално общуване посредством музика и звуци с помощта на богата колекция музикални инструменти от цял свят. Това е едновременно древен и футуристичен ритуал, даващ възможност на ВСЕКИ човек (няма никакви изисквания за предварителни музикални умения) да играе и твори в сферата на музиката. Практиката служи също за свързване с вътрешната ни същност, с другите окол нас и помага за разгръщането на сетивността и креативността ни.

Целта на „Live Trance Circle” не е да създаде завършен музикален продукт, а да развие умението на участниците да общуват в пространството отвъд думите и отвъд конкретната си социо-културна идентичност и обществени роли. Като една от първите практики на „Института за изследване на Тишината” live trance музиката култивира вътрешната ни Тишина, която неусетно ни лекува, помага ни да се настроим към по-фините нива и отваря простарнство да се чуем истински.

– Live Trance Circle е интерактивен творчески процес, който не разделя участниците на “изпълнители” и “публика” – тук всеки е и двете;
– Участниците са поканени да използват всички музикални инструменти и гласа си като имат свободата да експериментират и да откриват сами как различните тонове влизат в хармония;
– Единственото задължително правило е ДА НЕ СЕ ГОВОРИ С ДУМИ по време на сесията;
– Сесията започва и завършва с няколко минути ТИШИНА, която според създателите на Live Trance Circle е също толкова важна, дори по-важна от самата музика.
– Тези, които достигнат до финалната тишина, с която сесията завършва, стават „ТИШИНАВТИ“ – изследователи на Тишината.

Освен да се свири и пее по време на Live Trance сесията е може да се танцува, прави йога или контакт-импровизация, да се медитира и дори да се спи! Практиката е особено подходяща за чужденци, тъй като е отвъд вербалното общуване.

Създателите на практиката „Live Trance Circle” от „Института за изследване на Тишината” имат дългогодишен опит във фасилитирането на музикалната импровизация, през която са преминали над 2 500 души. Въпреки това лайф транс музиката е експеримент, резултатите от който са напълно непредвидими и неочаквани!

И все пак общото между отделните сесии е, че имат освобождаващо, релаксиращо и свързващо въздействие за участниците в процеса. Доказано е, че ако live trance се практикува редовно води до преодоляване на творчески блокажи и прегради пред изявата на гласа и музикалните заложби.

Музикалната практика Live Trance Circle се случва ВСЯКА СРЯДА от 20.20 до 22.30

Носете личната си Тишина!

Вход: 13 лв.
Карти Мултиспорт ВАЖАТ

ВОДЕЩ: Михаил Димов – основател на „Института за изследване на Тишината” – иновативна концепция, представяща набор от практики за творческо общуване и себеизследване отвъд думите. Визионер, новатор в сферата на съвременното изкуство и театъра с над 20 годишен опит в създаването на музикални и арт събития, музикант, диджей, радиоводещ. Той е артистичен директор на „Театър на сетивата София”, както и изпълнител и продуцент в иновативните музикални проекти: BALKAN SCIENTISTS Soundsystem, SHAMANI TRIO, ZionLionz Party Machine, Sofia DUBJAZZ Pioneeers.

    Сподели