В живота ни непрекъснато се разиграва една вечна динамика – тази между светлината и тъмнината, между играта на сенките и слънчевите зайчета, между добрата и мрачната ни страна, в която ние ненаситно търсим баланс.

Стремим се към баланс, говорим за него, правим всякакви практики и посещаваме всякакви обучения, за да го разберем и да научим повече, но той сякаш не спира да ни се изплъзва, независимо какво правим и в момента, в който си помислим, че най-после сме го постигнали, нещо се случва и то ни разтърсва, и така за пореден път, отново сме извън равновесие.

Ами ако тайната не е точно в баланса? Дали пък тя не се крие в онези мрачни сенки, от които още като деца сме започнали да се страхуваме, защото „чудовищата“ се крият там?

Ако бъдем напълно искрени със себе си и погледнем живота си като цяло – наистина ли сме готови за баланса между тъмното и светлото? Наистина ли допускаме и двете в живота си или все още се крием и бягаме от собствения си мрак, стоейки и обграждайки се с една „изкуствена“ светлина, която просто игнорира собствените си сенки?

Каним ви да разберем заедно повече за нашата светла и тъмна страна през призмата на Ген ключовете и да видим как с помощта на Активиращата поредица, можем да открием не баланса между тях, а да ги слеем, за да постигнем нещо много повече – вътрешна стабилност, която в някакъв момент, нищо и никой няма да може да наруши.

Ключът е само един – дали ще продължаваме да отблъскваме „чудовището“ или ще му позволим да ни докосне и да ни разкрие своето меко сърце.

 

Зорница Симиджийска или накратко Зори, е част от екипа на Gene Keys Bulgaria още от самото му създаване и вече повече от 3 години изследва и прилага Ген ключовете в живота си.

Зори  вярва, че ние сме архитектите на собствената си съдба и ключът е в нашето отношение не само като цяло, а най-вече към по-тъмната ни страна, нашите сенки. Когато спрем да отхвърляме, отричаме, потискаме и да се съдим за тези си качества и започнем да ги приемаме като част от нас, ние най-после можем да видим, че те не са тук, за да правят живота ни черен и труден, а за да ни помогнат да израснем и да станем по-добри, като отключим скрития им потенциал. И това, разбира се, не се случва само със знания, а с кураж да се гмурнеш дълбоко в сянката, да я преживееш изцяло, да я опознаеш и да направиш от въглена един красив диамант.

За Зори знанията нямат голямо значение, ако само се трупат и седят в главите ни като факти, без да бъдат приложени на практика. Нужно е да можем да видим резултатите и ползите от тях и Ген ключовете за нея отварят точно тази врата, като се доказват всеки ден. Те ни дават възможността да видим градацията на 64 архетипни модела на поведение, които не само можем да наблюдаваме как се разиграват около и вътре в нас, но и сме напълно способни да превърнем в добродетели и безценни съюзници на всяко едно ниво, докато правим само едно – опознаваме себе си. Повече за Ген ключовете можете да разберете ТУК.

    Сподели