Танц + кратка лекция на тема „Изворът на женското изобилие“

Танц Всемирна вълнà е изкуство за извайване на тялото и синхронизация на дейността на външните съдове и вътрешните органи. Всяко движение от последователността се поражда от центъра на матката и се разстила вълнообразно по цялото тяло, което спомага да се свържем по – дълбоко със сакралния съд  извор на женствеността. Последователността претворява естественото взаимодействие и преливане една в друга на четирите стихии огън вода ⇝въздух  земя и ни учи как да ги владеем. Танцът има отпускащ ефект и се отразява благотворно при:

~ нарушена циркулация на енергията ~  

~ нарушена перисталтики ~

~ безчуственост или скованост в части от тялото ~

~ стягане в областта на гърдите и слънчевия сплит ~

~ главоболие в следствие натрупване на енeргия в главата ~

~ състояние на апатия и потиснатост ~

Танц Всемирна вълнà е авторски танц-практика, който се заражда в съкровеното жеалание на РА (Ралица Атанасова) да се свърже в дълбочина с извора на женското изобилие. Танцът е резултат от дългогодишни занимания с различни видове танцово изкуство, йога и древни ритуали. Комплексът от движения се явява своеобразен инструментариум за лечение, който помага на Ралица да преодолее труден период.

За автора на танца:

Ралица Атанасова РА „За мен животът е движение, ако спра да се развивам значи умирам.“
Първото образвование на Ралица е Българска филология, а в момента изучава Психология. Посвещава 5 години от живота си на задачата да преоткрие себе си. През този период участва в множество семинари за личностно развитие и експедиции в България и по света (Аржентина, Перу, Гватемала, Куба, Ямайка, Русия, Грузия и др.). Запознава се и придобива практичиески опит с различни древни практики – даоистки, будистки, суфистки, келтски, индиански и др. Придобива опит с метода Семейни констелации и Сугестология, които ползва в терапевтичната част от дейността си. Наскоро се запознава практически с Психодрама и Силва метод. От година и половина развива иновативен метод – Интегрална терапия, чиято основна задача е цялостно усъвършенстване на човешката природа, чрез еволюция на съзнанието. Оргазнизира и провежда семинари за личностно развитие, подпомага учебния процес на деца, някои от които със специални образователни потребности (СОП), занимава се със стъклопис и сътворява уникални интегрални маски, композира музика, пише поезия, разработва авторски практики за усъвършенстване на тялото и ума, пътува из България и по света, изследва различни култури, учи се…
Повече за метода Интегрална терапия и цялостната дейност на РА можете да научите на:

www.ralicaatanasova.com

https://www.facebook.com/R.A.IntegralTherapy/

https://www.youtube.com/channel/UCNEmT5-nuevPqeZXWEsGrog

 

    Сподели