Казвам се Вероника и се занимавам с танци и музика от съвсем малка, а от 2013 г. съм и сертифициран обучител на родители по метода на д-р Харви Карп (www.happydete.com и https://web.facebook.com/bebeidete).

Практикувала съм Тай Дзи Цюан и Син-И-Цюан при д-р Дориян Александров, един от основателите на Федерацията по У-шу в България, по-късно съм практикувала Ци Гун и Уин Чун при различни сифута.

Тренирала съм спортни танци (бални и латиноамерикански), при Симеон Симеонов – един от първите учители и основатели на спортните танци в България и международен съдия.

Танцувала съм салса, бачата, модерен балет и афрокубана с Раул Торес.

Свиря на пиано и на кларинет, занимавала съм се с пеене и актьорско майсторство, а през последните години имах възможността да се докосна до Йога, различни африкански танци и Даоски енергийни практики.

От 2007 година изучавам ориенталски танци, когато ме откриха и омагьосаха в лицето на Евелина Папазова и една нейна въздишка, която довя цялата женственост на този приказен танц в моето сърце. По това време танцувах салса с Раул Торес и именно в студио Тропикана срещнах Евелина, а след това и Бояна Петрова. Учила съм също с Д-р Гамал Сеиф, Тито Сеиф, Ранда Камел, Ибрахим Ел Суези, Лейла, Момо Кадус, Мохамед Казафи, Махди Емара, Нруадин Гад, Изида, Яна Комарнитска, Д-р Олесия Баглай, Д-р Милена Давидова, при нея усетих за първи път метафизичната част на танца и други.

Винаги са ме вълнували хората, човешкия дух, човешкото тяло, потока на енергиите, а през последните години започнах все по-силно да се интересувам от жената и женската енергия, социалната и историческата ѝ роля, сексуалността и родителството.

По време на бременността ми и след раждането разработих комплекс от упражнения, комбинация от техники на Тай Дзи Цюан, Ци Гун, ориенталнски и африкански танци и алхимично Дао, специално насочен към работа с женската енергия. Кое ги обединява? Кръговете, спиралите, активната медитация. Този енергиен комплекс действа прочистващо, енергизиращо, подмладяващо и може да ни помогне да се свържем със своята женственост и специфична енергия. Сега Ви каня да опитате най-новия ми проект: „Гимнастика и танци за мама и бебе.“

    Сподели