Класът по Виняса е съвкупност от плавни и приятни преходи, съпроводени от живителната енергия на осъзнатото дишане. Всеки път той носи изненади и разнообразие чрез акцент върху определени асани, които освобождават тялото и съзнанието от блокажите на ежедневнието и позволяват естественото преминаване на енергия през нас.

Акцентът пада на точно структурирана група от асани, които влияят на определни мускулни групи – съчетание от пози и контрапози, които се грижат тялото да придобие сила и еластичност едновременно по един безопасен и приятен начин.

Допълнение към практиката е секция, специално за дихателни упражнения – алтернативно дишане, което енергизира всяка клетка в организма и пречиства белите дробове от вредни налепи. Оставя усещане за свежест в тялото и желание за действие.

Класът цели да създаде цялостен баланс между сила, гъвкавост и издръжливост със своето богатство на асани и последователни преходи, които освен всичко друго държат ума в настоящия момент, където му е мястото.

Виняса е стил на постоянна импровизация чрез йога, подходящ за всички хора, които обичат многоообразието и изненадите, поднасяни от всеки миг в живота.

Практиката завършва с отпускаща релаксация, която пренася ума през ефектите от Виняса флоу, изпълва съзнанието с позитивни, хармонични усещания и изпълва с желание и стимул за създаване на един прекрасен ден.

Намасте.

    Сподели