Опитайте юмейхо терапия при Мокша в Мандала център

Юмейхо терапията е специален източен масаж. Това е метод за увеличаване на жизнените сили на организма чрез завръщане към природата. Това е хълбочно наместваща притискащо разтриваща терапия или както е била първоначално наречена – „божествен масаж”. Създател на системата е проф. Масайуки Сайонджи.

Юмейхо е възраждане на древните оздравителни методи, използвани от монасите в Шаолин. Това е уникална и автентична комбинация, притежаваща предимствата на различни видове масаж. Юмейхо е система от сто основни похвата, които обхващат цялото тяло. Подходяща е за всеки и е чудесна възстановителна и поддържаща практика. Без проблеми може да се съчетава и с други методи. Юмейхо цели да премахва причината за проблема, а не да се справя със симптомите.

Мокша е посветил живота си на себепознанието и помагането на хората по техния път към себереализация. Той изучава усилено и практикува терапевтичните подходи в аюрведа, йога, юмейхо, зен тай шиацу и конвенционална рехабилитация. Това му позволява да направи холистична и пълноценна диагностика и препоръки за по-здравословен живот. Широкият спектър от техники, с които борави са в основата на индивидуалния му подход към всеки. Мокша има 3-та степен като юмейхо практикуващ. Обучаван е от водещи майстори: Лука Докузанов (майстор 4-та стенен), Николай Христов (майстор 4-та стенен), Валентин Мирчев (майстор 5-та стенен), Ига Сорин (майстор 6-та степен и представител на Международния Център за Практическа и Превантивна Медицина, Токио). Изучава зен тай шиацу на остров Бали със създателя на стила Гуин Уилямс. Подготовката му му позволява да работи с хора със сериозни функционални, физически и психо-емоционални проблеми.

 

 


Защо Юмейхо терапията е толкова важна

Повече от 95 % от хората имат некоректно позициониран таз от самото раждане. Това означава, че едната сакроилиачна (хълбочна) кост е позиционирана по-високо от другата, което дърпа съответния крак нагоре и той е по-къс от другия. Това води до намалено кръвоснабдяване в тази зона и нейното неправилно функциониране. По-дългият крак поема значително по-голяма част от тежестта на тялото и много често костите в тазобедрената става се набиват. Така тазобедрената става бавно се измества напред, за да компенсира разликата в двата крака. Така постепенно разминаванията се намаляват и дори по-дългият крак става по-къс, но линията която минава през хълбочната кост не е хоризонтална (както трябва да е). Гръбнака започва да се накланя към страната на по-късия крак, а тялото да пренася тежеста към другата. Гръбначният стълб се огъва и формира подутина от едната страна, което е началото на сколиоза. Подутината се увеличава поради тежестта на тялото. Ако това не се третира води до куп усложнения, като изместване на междупрешленните дискове, притискане на нерви, неправилно функциониране на вътрешните органи, болки в коленете и др. Изместванията в гръбначния стълб продължават и това води до дегенеративни изменения. Мускулите и сухожилията около гръбнака се спазмират и с времето това води до необратими изменения и изкривявания, които засягат негативно цялото тяло и всички системи в него.
Правилната позиция на таза е базата за правилна стойка и здраво тяло. Наместването на таза изисква време, затова юмейхо не е еднократна терапия, а процес, който може да промени живота ви. В комбинация с йога, юмейхо се превръща в мощен инструмент за трансформация, не само на физическо, но и на енергийно ниво.
Юмейхо и бременностПроучване направено през 1990 г. от АРТ център сочи, че неправилната позиция на таза на бъдещите майки провокира същата абнормалност и при децата им. Затова корекцията на таза на бъдещите майки, както и ранното наместване на децата е жизнено важно за здравето им.  Юмейхо също е чудесен метод за премахване на гръбначните болки  по време на бременността и стимулиране на кръвоснабдяването в таза, което е жизненоважно за плода.Ползи от Юмейхо

  • Коригира тазови и гръбначни изкривявания
  • Облекчава и премахва болки в гръбначния стълб, коленете и врата
  • Поправя стойката на тялото и възвръща неговата симетрия
  • Подобрява кръвоснабдяването в най-важната част от тялото – гръбначният стълб и таза
  • Предотвратява притискането и неправилното функциониране на органите

Цена: 60 лв за 1 ч. / 80 лв за 1.5 ч.

Юмейхо терапевт: Мокша

Мокша е посветил живота си на себепознанието и помагането на хората по техния път към себереализация. Той изучава усилено и практикува аюрведа, йога и юмейхо терапия, което му позволява да направи холистична пълноценна диагностика и препоръки за по-здравословен живот. Широкият спектър от техники, с които борави обуславят индивидуалния му подход към всеки. Мокша има 3-та степен като юмейхо практикуващ. Дипломата си получава от Ига Сорин – майстор 6-та степен, представител на Международния Център за Практическа и Превантивна Медицина, Токио. Това му дава правото свободно да профилактира и работи с хора, които не страдат от сериозни функционални и структурни изменения.

    Сподели